Masopust 2020 v Hornickém muzeu Příbram

Masopust 2020 v Hornickém muzeu Příbram

Adresa:

Příbram, Náměstí Hynka Kličky 293

Termín: 29.2.2020
Vstupné:

1 Kč

Žánr: ostatní akcemasopust karneval folklor rodina pro děti zdarma gastronomie


Masopustní průvod a lidová veselice, rej masek a žertovné masopustní scénky v prostředí hornických Březových Hor. V Hornickém muzeu Příbram se v sobotu 29. 2. 2020 od 10 hodin uskuteční tradiční masopustní průvod a lidová veselice v prostředí historických báňských objektů. Na přípravě této širokou veřejností oblíbené akce muzeum již 18. rokem spolupracuje se Sborem dobrovolných hasičů z Bohutína, kteří masopust pořádají 94 let.

Havířský masopust v prostředí historických báňských objektů se na rozdíl od mnoha jiných obdobných akcí vyznačuje řadou specifik spjatých právě s industriálním prostředím královského horního města. Průvod masek, mezi nimiž nemohou chybět havíři či důlní skřítci permoníci, vyrazí za doprovodu kapely z nedaleké hornické vsi Bohutín a dojde až k bráně Ševčinského dolu na Březových Horách. Vede ho tajuplný duch okolních brdských lesů Fabián, kterého doprovází Kecal, jakož i pestrá družina dalších fantaskních bytostí. U brány dolu je přivítá ředitel muzea Josef Velfl, který si s nimi připije a udělí jim souhlas ke vstupu na nádvoří dolu, kde se poté odehraje několik humorných scének čerpajících z bohatých hornických tradic. Součástí programu jsou také hornické písničky.

Začátek je v 10 hodin v areálu Ševčinského dolu, symbolické vstupné 1 Kč.

Ve 14 hodin se maškary přesunou do Skanzenu Vysoký Chlumec, pobočky Hornického muzea Příbram. Návštěvníci zde budou moci zažít neopakovatelnou atmosféru masopustního průvodu uprostřed povltavské vesnice.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Příbram Akce v obci Příbram

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Masopust 2020 v...

Time Cafe & PenzionPříbram (2 km)

Rezidence HolšínHluboš (11.9 km)

Rezidence V ParkuDrhovy (17.8 km)