Advent v Kolíně

Advent v Kolíně

Adresa:

Kolín, Karlovo náměstí

Termín: 3.12.2023 26.12.2023
Vstupné:

zdarma

3pro - 26pro celý den

Žánr: ostatní akceAdvent Vánoce folklor rodina děti hudba zdarma Kolín trhy jarmark řemesla kluziště koncert


Od první adventní neděle čeká na všechny návštěvníky Bartolomějského návrší překvapení v podobě dřevěného vyřezávaného betléma od uměleckého řezbáře Jiřího Halouzky z Jiříkova u Rýmařova.

Tradiční rozsvícení vánočního stromu a zapálení první adventní svíčky proběhne na Karlově náměstí první adventní neděli 3. prosince. Každou další neděli pak bude slavnostně rozsvícena další svíčka, připraven je vždy bohatý doprovodný program.

Vánoční trhy budou na Karlově náměstí od 7. do 14. prosince, každý den od 9 do 18 hodin. Přijďte ochutnat tradiční dobroty a potěšit sebe nebo blízké nákupem vánočních dárků. Na vybrané dny je připraven doprovodný program plný tance i muziky.

K předvánočnímu času patří i tradiční zimní radovánky, zejména oblíbené bruslení. Město Kolín přišlo s nápadem obohatit advent zajímavou atrakcí. Na nazdobeném a nasvíceném Karlově náměstí bude umístěno kluziště, pro veřejnost bude k dispozici od 7. 12. až do 6. 1. 2024.

Regionální muzeum v Kolíně připravilo řadu zajímavých akcí včetně tradiční expozice Vánoce v měšťanském domě. Najdete ji v Červinkovském domě u chrámu sv. Bartoloměje.

Adventní a vánoční akce zakončí slavnostní Vánoční koncert města Kolína, který zazní v chrámu sv. Bartoloměje v úterý 26. prosince od 16 hodin.

Plakát

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Advent v Kolíně

U PichlerůPňov-Předhradí (7.5 km)

Vigvam penzionVeletov (9 km)

Školní hotel JuniorPoděbrady (14 km)