Svatomartinský pivovar s vůní husy - Pivovar Velké Popovice

Svatomartinský pivovar s vůní husy - Pivovar Velké Popovice

Adresa:

Velké Popovice, Ringhofferova 1

Termín: 10.11.2018 11.11.2018

10lis - 11lis celý den

Žánr: ostatní akcesv. Martin gastronomie víno pivo folklor farmářské trhy


Počátek zimních měsíců nám hlásí 11. listopadu svatý Martin, který dle pranostik dříve přinášel na svůj svátek první sníh. Dnes se tento den slaví už spíše jen hodováním svatomartinské husy a degustací svatomartinského vína. Pivovar Velké Popovice v tento svátek také provoní husa na speciálních svatomartinských prohlídkách! V sobotu dopoledne se navíc přímo před pivovarem uskuteční Ringhofferovy trhy, kde si budete moci nakoupit dobroty od místních farmářů. Prohlídky pivovaru s ochutnávkou husích paštik na varně se v tento den budou konat v 10:00, 11:00, 13:00 a 15:00 hodin.

V neděli se do pivovaru vydejte přímým vlakem Kozel expres z pražského Hlavního nádraží. V ceně jízdenky 390 Kč / osobu je zahrnuta zpáteční jízda, včetně prohlídky pivovaru. Prohlídky pivovaru se budou konat se v 11:00, 11:40, 13:00 a 15:00 hodin.

Během prohlídek poznáte bohatou historii pivovaru, seznámíte se s výrobou piva a surovinami, které se pro velkopopovické pivo používají. Uvidíte stáčírnu lahví a sudů, expozici pivních obalů a ve sklepích ochutnáte nefiltrované pivo. Na varně na vás během prohlídky čeká občerstvení v podobě husí paštiky. Na závěr pozdravíte maskota pivovaru – Kozla Oldu.

V restauraci Kozlovna, která se nachází přímo vedle pivovaru, bude přichystané speciální svatomartinské menu, které není zahrnuto v ceně prohlídky pivovaru. V případě zájmu o rezervaci v restauraci na svatomartinskou husu kontaktujte: petra.faktorova@restauracevelkepopovice.cz.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce