17. listopad v Kolíně

Adresa:

Kolín, Karlovo náměstí

Termín: 17.11.2018
Vstupné:

zdarma

17listopad sobota 18:00

Žánr: ostatní akcehistorie slavnosti hudba zdarma


Město Kolín Vás zve v sobotu 17.11. před kolínskou radnici, kde si při pietním aktu připomeneme události tohoto dne. Promluví starosta Vít Rakušan a farář Ján Halama. Státní hymnu zazpívá sopranistka Jana Veberová.
V rámci pietní vzpomínky na 17. listopad se Vám představí kapela Missa - Karel Kryl revivel "aneb pásmo písní Karla Kryla".

Kapela Missa se od svého vzniku před téměř 20 lety (květen 1999) věnuje autorské interpretaci písní básníka nesvobody Karla Kryla. Prostřednictvím barvitého hudebního aranžmá ve zdařilé kompozici s projekcí, osobitými verši a odlehčujícími glosami skupina vytváří dramaturgicky ucelený tvar, jehož přínosem je mimo jiné připomenout zábavnou formou publiku, že kdo se nepoučil z dějin, musí je znovu prožít. Svou hloubkou, nadčasovostí a morálním apelem se v rukou hudebníků poetické útvary umně skloubené s humornými vložkami stávají nenásilně předávaným vzdělávacím materiálem, který oslovuje mladou generaci, střední věk inspiruje a motivuje a pamětníky povzbuzuje. Kapela vydala 2 CD (2002 a 2009).

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce