Příběh vánočního stromečku - Zámek Loučeň

Příběh vánočního stromečku - Zámek Loučeň

Adresa:

Nymburk, Loučeň 1

Termín: 17.11.2023 21.1.2024

17lis - 21led celý den

Žánr: ostatní akceVánoce historie akce v přírodě rodina děti netradiční prohlídky Advent zámek Loučeň


Již šestý ročník Příběhu vánočního stromečku se letos koná s podtitulem Abeceda Vánoc. Přijeďte se pobavit, popít vánoční punč nebo svařené víno a zahájit předvánoční těšení se do Loučeně ve středních Čechách. Kostýmovaní průvodci na Vás čekají každý den v týdnu včetně sobot a nedělí od 17. listopadu do 21. ledna roku následujícího.

Letošní vánoční stromečková prohlídka má podtitul Abeceda Vánoc. Připravili jsme tematické stromečky doslova „Od A do Z“. Začíná se na zámeckém nádvoří tzv. "od Adama", neboť je to biblický příběh o vyhnání z ráje, který stojí za novodobým fenoménem jménem vánoční stromeček. V každé zámecké komnatě čeká další písmenko a vyprávění o tématech, které jsou s Vánoci spojené.

Celkem 20 stromečků a stovky a stovky ozdob je přichystáno pro potěchu očí dospělých i dětských návštěvníků. Je mezi nimi stromeček Bílozlatý, Elfovský, Hvězdný, Jelínkový, Ranní, Tříkrálový a také Yulbaum. Poslední stromeček - Zvířátkový se nachází venku v zámecké zahradě. Stálí návštěvníci vědí, že každým rokem na loučeňském zámku uvidí stromečky úplně nové, s jiným tématem a novými ozdobami. Tradicí, která se nemění, je vyprávění o tom, jak se nadělují dárky v jiných zemích. Návštěvníkům na unikátní mapě dárkonošů zámečtí průvodci ukáží, kdo naděluje dárky v cizině.

VÍCE INFORMACÍ ZDE

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Nymburk Akce v obci Nymburk

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Příběh vánočního...

Zámek LoučeňJizbice (26 metrů)

Zámecký hotel MaxmiliánJizbice (78 metrů)

Šafářův statek MiloviceMilovice (11.7 km)