Žežické dýňování a lampionový průvod - Příbram

Žežické dýňování a lampionový průvod - Příbram

Adresa:

Příbram

Termín: 27.10.2018
Vstupné:

zdarma

27říjen sobota 15:00

Žánr: ostatní akcedílničky lampionový průvod děti rodina


Zdravíme všechny obyvatele Žežic, vaše přátele, přátele vašich přátel či přespolní přátele Žežic, dosud jsme tuto akci dělali jen u nás doma nebo na zahradě, pak jsme se všichni sebrali a jeli auty na zámek v Dobříši, kde byl v lese lampionový průvod…. …ale letos jsme se konečně rozhoupali tuto akci v Žežicích veřejně, čili pro kohokoli ze Žežic i přespolní :) .

Stručný program akce:

1. Na hřišti u Trafiky se sejdeme v 15h 01min a 69s.
Trafika bude v tu dobu také otevřená a nabídne párek v rohlíku nebo výtečné buřty s chlebem na oheň, svařák či grog pro dospěláky, čajík pro děti a Tatranky na průvod .

Kdo bude mít zrovna napečený štrůdl, tvarohové buchty nebo další dobroy a chtěl by se podělit, tak se je nebojte vzít „do placu“ :) .

Co sebou: děti, dýně, veškeré nástroje na vybírání a „řezbářství“ (těch dýní), lampiony (nejlépe domácí výroby, ale nejsou podmínkou, svíčky (nebo baterie) do dýní a lampionů, dobrou náladu, vhodné oblečení a třeba pytlík dobrot do pokladu.

2. Na místě pomocí vhodného nářadí (nožů, lžící, vrtaček, pilek, dlátek, hoblíků či brusek) a za dobré nálady vyřežeme dýně do blíže nespecifikovaných designů (tzn. dle své hlavy nebo nějaké inspirace - můžete najít třeba zde https://photos.app.goo.gl/mUV7SpEfRmhEYSv36 ).

3. Mezitím se setmí (= „udělá se“ tma), a tak zapálíme svíčky v dýních (čí více, tím to bude hezčí), zažehneme i lampiony (zejména u dětí) a vyrazíme na okruh nočními Žežicemi či žežickým lesem klidnou procházkou, kde možná děti najdou i poklad.

4. Až se vrátíme zpět na hřiště, tak podle počasí můžeme ještě na chvíli zůstat, popovídat a pak jít i s dýněmi a lampiony domu .

Počasí je zařízené :)
.
Těší se na vás Bostlovi, Melicharovi, Macháčkovi, Hofmanovi, další sousedé ze Žežic a SDH Žežice

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Příbram Akce v obci Příbram

Podobné akce