Kytara napříč žánry - Andrés Godoy Jan Cirkt Kutná Hora

Kytara napříč žánry - Andrés Godoy Jan Cirkt Kutná Hora

Adresa:

Kutná Hora, Husova 121/43

Termín: 2.11.2018

2listopad pátek 19:00

Žánr: festivalyhudba


Nenechte si ujít v rámci festivalu Kytaru napříč žánry

2. 11. pátek v 19:00 hod., KOSTEL SV. JANA NEPOMUCKÉHO/CHURCH OF ST. JOHN OF NEPOMUK, Husova 121/43, KUTNÁ HORA

Andrés Godoy (Chile), Jan Cikrt (CZ) - hackbrett

Andrés Godoy
Narozen 10. listopadu 1953 v Chile

Svou první kytaru dostal od svých prarodičů v 10 letech a okamžitě kouzlu tohoto nástroje propadl a stal se velice pilným žákem. Ve věku 14 let přišel při nehodě o pravou ruku. Avšak ani tento zásadní fakt, který by pro drtivou většinu kytaristů znamenal okamžitý a definitivní konec s hraním, nemohl mladého Andrése od jeho kytarové vášně odradit.

Díky své vytrvalosti, tvořivosti a každodennímu cvičení vynalezl unikátní jednoruční techniku nazvanou ,,Tatap“, obsahující hraní po celém hmatníku, basové linky, melodie, perkuse, slidy…Ohromující technická virtuozita se zde spojuje s citem pro silnou melodii a očividnou láskou ke kytaře a k hudbě samotné.

Skladby Andrése Godoye zahrnují nejrůznější vlivy z celého světa a obsahují v sobě prvky jihoamerické hudby, progresivního rocku, fusion, jazzu, blues…V některých skladbách se doprovází také zpěvem.

Dlouhodobě (1988 až 2007) se věnoval podpoře a rozvoji nejrůznějších kulturních projektů pro mladé talenty v Chile. Mnoho v budoucnu úspěšných muzikantů na počátku jejich kariéry podporoval a stal se producentem jejich alb.

Od roku 2007 podnikl Andrés Godoy dlouhá mezinárodní turné, zahrnující koncerty v USA, Kanadě, Jižní Americe, Evropě a Asii. Vydává CD i DVD a je také lektorem na četných workshopech.

Andrés Godoy se zaslouženě stává jednou z hlavních hvězd letošního festivalu Kytara napříč žánry. Nenechte si ujít možnost vidět tohoto výjimečného, fenomenálního chilského muzikanta při jeho prvním turné po České republice.

Jan Cikrt
Narodil se 14. února 2001 v Ústí nad Labem, žije v Praze.

Věnuje se klasickému zpěvu a hraje na dulcimer (cimbál) a hackbrett. Mezi pátým a sedmým rokem hrál také na Panovu flétnu, ke které se v současnosti znovu vrátil.

Od roku 2011 studuje klasický zpěv, obor, v němž získal mnoho ocenění. Jan byl také sólistou Dětské opery Praha, kde zpíval jak ve sboru, tak sólově. V roce 2010 začal hrát na hackbrett. V roce 2015 získal Jan Cikrt 2. místo v Národní soutěži lidových nástrojů uměleckých gymnázií v Mikulově. Ve stejném roce Jan zahrál během zahajovacího koncertu Dulcimer International Festival ve Valašském Meziříčí.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce