Zámecké jezdecké slavnosti a Hubertova jízda

Zámecké jezdecké slavnosti a Hubertova jízda

Adresa:

Svatý Mikuláš, Svatý Mikuláš 51

Termín: 6.10.2018
Vstupné:

100/50 Kč

Žánr: ostatní akceslavnosti zámek koně jezdectví podzim střední čechy


Národní zemědělské muzeum zve 6. října do zámku Kačina na oblíbené a hojně navštěvované Jezdecké slavnosti. Jsou věnované nejen milovníkům koní, ale i historie, gurmánům či obdivovatelům architektury. Součástí je také připomínka parforsních honů – Hubertova jízda, do níž se můžete přihlásit i vy.

Během dne se představí nejrůznější plemena koní, včetně starokladrubských běloušů a vraníků, ukázky práce v zápřahu a tahu i přehlídka jezdeckého umění. Vyvrcholením bude výpravná Hubertova jízda, která jako připomínka parforsních honů tradičně ukončuje jezdeckou sezónu. A samozřejmě i možnost svezení na koni pro děti i dospělé. 

Kromě jezdeckých ukázek či Hubertovy jízdy jsme pro návštěvníky slavností připravili bohatý doprovodný program. Od 10 do 17 hodin vás čekají hudební vystoupení (například Pavla Ryby a Petra Valáška či kapely TerneChave) a hned několik divadelních představení pro malé i velké diváky.

V kačinských expozicích lze kromě zámeckých komnat a hospodářského zázemí zhlédnout také nově zrekonstruovanou podzemní konírnu, vestavěnou přímo do jedné z kolonád zámecké budovy. Zpestřením prohlídek zámku bude i divadelní příběh O dobrodružné povaze paní Sidonie.

Přihlášky jezdců na Hubertovu jízdu zasílejte e-mailem na adresu pavla.neumanova@nzm.cz nebo na tel.: 770 112 372.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Zámecké jezdecké...

Vigvam penzionVeletov (11.7 km)

Zámek Hostačov (Chateau Hostačov)Golčův Jeníkov (18.2 km)

U PichlerůPňov-Předhradí (18.7 km)