Klíč na Karlštejně - koncert

Klíč na Karlštejně - koncert

Termín: 23.6.2018
Vstupné:

390,- Kč

23červen sobota 19:00

Žánr: koncertyfolk akce v přírodě


Celé letošní turné odehraje skupina KLÍČ ve svém původním velkém sedmičlenném obsazení a kromě mnoha skladeb z nového alba (u nichž příznivci skupiny určitě ocení, že i nejnovější tvorba kapely navazuje na to nejlepší z předchozích alb) zazní na letošních koncertech KLÍČe opět i většina nejúspěšnějších písní z již šestatřicetileté hudební historie této úspěšné kapely.

O novém CD uvažoval KLÍČ už v roce 2002 – ale protože v témže roce se rozhodl dlouhodobě přerušit svoji koncertní činnost, rozjely se skutečné přípravy alba až v roce 2009, kdy se Jaroslav Marian (kapelník KLÍČe a hlavní autor hudby této skupiny) pustil do rozpisu aranžmá nových písní a výsledkem jeho rok a půl trvající každodenní práce bylo téměř 600 stránek notových partitur, v nichž kompletně připravil nejen veškeré pěvecké a nástrojové party pro muzikanty z KLÍČe, ale současně i pro většinu tradičních hostů z alb minulých (kontrabas, hoboj, fagot, cimbál, housle, akordeon...) – a navíc se Jaroslav tentokrát rozhodl obohatit studiové provedení písní i některými takovými nástroji, které se v tvorbě skupiny objevují úplně poprvé (harfa, saxofon, klarinet, trombón, šalmaj, panova flétna atd.).

Nahráváni alba pak začalo v roce 2011, bylo ovšem několikrát přerušeno jinými rozsáhlými projekty - nejprve tím, že muzikanti z KLÍČe se ve stejném roce rozhodli, že u příležitosti 30. výročí založení kapely v roce 2012 se opět po desetileté přestávce vrátí na koncertní pódia, pak následovala příprava prvního klíčovského "live" CD sestaveného z výročních koncertů roku 2012 (vyšlo koncem roku 2013) a nahrávání sólového šansonového alba Pavly Marianové (vydaného k jejímu životnímu jubileu v roce 2015) – aby posléze byly práce na novém albu ještě jednou odloženy kvůli přípravám velkého výročního turné skupiny KLÍČ v roce 2017.

Nakonec ale bylo vše dovedeno do úspěšného konce – a posluchači si tedy konečně mohou vychutnat hudební lahůdku, kterou KLÍČ nazval "V čase zrání..." a která nabízí 17 zbrusu nových autorských písní, přičemž výhradním autorem hudby je Jaroslav Marian a většina textů písní pochází - jako již tradičně - z dílny dvorního textaře KLÍČe pana Tomáše Vondrovice. V pěveckých partech pak excelují jednak sólisté, bez kterých bychom si KLÍČ již ani nedovedli představit, tedy Pavla Marianová, Jana Slavatová a Jaroslav Marian, ale i nová výrazná pěvecká posila kapely – zpěvák Jan Janda. Špičkové instrumentální výkony všech členů skupiny na albu doplnilo i několik znamenitých hostů přizvaných z významných hudebních těles – např. z řad České filharmonie (Jiří Zelba – hoboj, Jaroslav Kubita – fagot, Zdeněk Zelba - housle…), z FOK (hráč na melodické bicí nástroje – David Řehoř), z orchestru OPSO (saxofonista a klarinetista Michal Zpěvák) a další.

Celé toto „životní dílo“, jak nové album označuje sám kapelník KLÍČe, se navíc pyšní nádherným obalem provedeným ve stylu knihy s vloženým CD a obsahujícím texty všech písní doplněné velmi působivými ilustracemi malíře Václava Macha-Koláčného.

A novinkou je, že tuto knížečku bude možno zakoupit buď s vloženým klasickým CD kotoučkem, nebo bez CD, ale s vepsaným kódem určeným pro stažení datové podoby písní přes internet (a navíc bude i možno zakoupit pouhé stažení písní přímo z webu).

Uvedení nového alba na trh je naplánováno na červen roku 2018.

A pouze dodáváme, že na koncertech budou kromě nového alba v prodeji i další tituly skupiny KLÍČ (2CD „Dál plyne čas...“ a live CD „KLÍČ – 30 let“) a současně i sólová alba zakládající členky skupiny KLÍČ Pavly Marianové (CD „Nářek“ a její autorské album „Radosti, bolesti...“).

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Středočeský kraj Akce v obci Karlštejn

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Klíč na Karlštejně -...

Restaurant a penzion Pod Draci skalouKarlštejn (526 metrů)

Relax Pohoda HouseLoděnice (9.6 km)

Sporthotel Břve HostiviceHostivice (15 km)

Naše tipy...

Akce na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Státní hrad Karlštejn Státní hrad Karlštejn Karlštejn (0 m)
Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (22.6 km)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (21.8 km)