Letní zážitková škola přírodního stavitelství

Letní zážitková škola přírodního stavitelství

Adresa:

Velká nad Veličkou, Javorník 85

Termín: 15.7.2017 22.7.2017
Vstupné:

5000 Kč + strava nebo jako dobrovolník

15čvc - 22čvc celý den

Žánr: ostatní akcepro dětiworkshopseminář


Spolek Ekovesnice a Eko-osada o.z srdečně zvou jednotlivce i rodiny s dětmi na Letní zážitkovou školu přírodního stavitelství v Bílých Karpatech, která proběhne ve dvou týdenních turnusech od 15.-22.7. 2017 a od 19.-26.8.2017 na letním táboře Polana v obci Vrbovce, na pomezí České a Slovenské republiky.

Chcete si postavit vlastní slaměno hliněný dům nebo rekonstruovat v přírodním duchu? Nebo postavit zadarmo kvalitní a velmi odolný dům z hlíny? Zajímá vás přírodní stavitelství, udržitelné hospodaření, šetrná výroba energie, bydlení na venkově, zdravá strava a kultivace ducha i těla?

Program letní školy je vlastně spojením praktického zážitkového workshopu "Sláma to je hlína" s teoretickým seminářem "Přírodní stavitelství", které pořádá spolek Ekovesnice a lektor Petr Skořepa. Pro děti od 4 let je připraven samostatný program v lesní školce. Děti si užijí poznávání přírody i zvířat, hodně muziky, táborové hry, tvořivé aktivity a další.

Výuka probíhá zážitkovou formou, kdy se teorie prolíná s praktickými ukázkami či menší praxí. Program je vždy přizpůsoben dle počasí a účastníci si vybírají dle svého zájmu, co chtějí naučit v praxi. V praktické části se letos bude stavět přírodní hobití domek, se stavbou bude pomáhat také 12 dobrovolníků z programu EDS - Mládež v akci.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Ubytování v okolí akce Letní zážitková...

Wellness hotel FilipovJavorník (2.5 km)

Wellness Chata JanaLopeník (22.1 km)

Vinárna U HouslíHodonín (28.6 km)

Naše tipy...