Femi Kuti & The Positive Force

Femi Kuti & The Positive Force

Adresa:

Praha 3, Kubelíkova 27

Termín: 11.5.2018
Vstupné:

600

11květen pátek 19:30

Žánr: koncerty


11. května do České republiky poprvé zavítá nejvýznamnější představitel afrobeatu a bojovník za lidská práva Femi Kuti, prvorozený syn slavného průkopníka tohoto hudebního žánru Fela Kuti. V pražském Paláci Akropolis se představí se svou doprovodnou kapelou The Positive Force a hudební fanoušci se mohou těšit na jeho aktuální album z letošního roku One People One World, které je jeho sedmou dlouhohrající deskou.

Koncert proběhne v rámci série New Wave Praha, která se zaměřuje na zásadní umělce svých žánrů, kteří i přes celosvětové úspěchy v Praze ještě nevystupovali. Stejně jako jeho otec Fela je Femi významným politickým aktivistou a bojovníkem za lidská práva. Skrze svou hudbu se nebojí kritizovat politické poměry v Africe a jeho snahou je skrze svou hudbu motivovat a inspirovat afričany. To dokazuje i jeho aktuální album One People One World, které vyšlo na značce Kitting Factory Records 23. února letošního roku. Už jen úvodní píseň Africa Will Be Great Again tvrdě kritizuje politickou korupci a postavení obyvatel v Nigérii a v refrénu písně je snaha vzbudit v lidech naději na lepší budoucnost.

Aktuální album umně míchá klasický afrobeat s prvky reggae, soul, R&B, hip-hop a další globální hudební styly a bylo pozitivně přijato hudebními kritiky po celém světě. Femiho hudební kariéra začala v otcově kapele Egypt 80. Svojí sólovou hudební kariéru pak započal v roce 1986, kdy zformoval doprovodnou kapelu The Posive Force.

Prvním albem byla v roce 1995 stejnojmená deska Femi Kuti, následovaná o čtyři roky později nahrávkou Shoki Shoki. Počátkem milénia vydané album Fight for Win definitivně potvrdilo Femiho vystoupení ze stínu svého otce. Na albu Kuti spolupracoval s hip hopovými osobnostmi jako je Mos Def, Common nebo Jaguar Wright. Femi Kuti byl za svou hudební kariéru čtyřikrát nominován na cenu Grammy v kategorii World Music, ale žádnou z nominací se mu nepodařilo proměnit. Pražský koncert proběhne v rámci Kutiho světového turné, které čítá véce jak 40 koncertů a Praha je jedinou zastávkou tour ve střední Evropě. Vstupenky jsou k dispozici na stání i sezení v klasických předprodejích od 600 Kč.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 3 Akce v MČ Praha 3

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Femi Kuti & The Positive...

Žižkovská televizní věžPraha (208 metrů)

Sportovní centrum OlšankaPraha (613 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (1 603 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (202 m)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (1 604 m)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 412 m)