Sempé - komentovaná prohlídka s Ivanem Hanouskem

Sempé - komentovaná prohlídka s Ivanem Hanouskem

Adresa:

Praha 6, Pelléova 10

Termín: 17.5.2018
Vstupné:

základní 90 Kč, snížené 60 Kč

17květen čtvrtek 18:00

Žánr: výstavyprohlídka


Doprovodný program v rámci výstavy Sempé: Mikulášovy patálie a jiné..., která představuje českému publiku vůbec poprvé dílo francouzského humoristy a ilustrátora Jeana-Jacquese Sempého. Přijďte si zblízka prohlédnout nejen ilustrace malého Mikuláše, ale i Sempého svébytný novinový humor, včetně (titulních) stran magazínů New Yorker a Paris Match. 

Jean-Jacques Sempé poprvé načrtl svým neopakovatelným lehkým stylem postavičku kluka na kole, malého Mikuláše (Le Petit Nicolas) v první polovině 50. let minulého století pro belgický časopis Le Moustique. Spolupracující spisovatel a textař René Goscinny (mimochodem později autor slavných příběhů o Asterixovi) začal se Sempé spolupracovat na komiksové sérii s rošťákem Mikulášem na objednávku novin Sud-Ouest.. Po jejím úspěchu pak začal vycházet formát ilustrovaných povídek, které si postupně dobyly srdce dětí i rodičů po celém světě.

 Dílo francouzského výtvarníka a humoristy Jeana-Jacquese Sempého má výjimečný dar oslovit každého diváka a čtenáře. Typická je laskavost a pochopení, s nimiž v tisícovkách kreseb tu údernějších, tu poetičtějších, komentuje koloběh lidského života. Jeho vtip a glosa nejsou projevem tvůrce povýšeného nad všednost, ale dílem bystrého pozorovatele s nesmírnou fantazií. “Kreslené vtipy mám rád hlavně proto, že dokážou vyjádřit konkrétní myšlenky nepřímo. Je to způsob jak se říci něco o sobě, bez toho aniž by se člověk prozradil“, říká o sobě, o životě i o nás tento pokorný autor. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 6 Akce v MČ Praha 6

Podobné akce

14čer - 31procelý den

Andy Warhol

, Staroměstské náměstí 15 Výstava

14kvě - 15kvěcelý den

1dub - 31procelý den

Alfons Mucha

, Staroměstské náměstí 15 Výstava

Ubytování v okolí akce Sempé - komentovaná...

Vila LannaPraha (373 metrů)

The Golden Wheel HotelPraha (1 308 metrů)

ValentinskaPraha (1 460 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Katedrála sv. Víta Katedrála sv. Víta Praha 1 (1 069 m)
Pražský hrad Pražský hrad Praha 1 (1 130 m)
Café Savoy Café Savoy Praha 5 (2 km)