Hanka G & Ondrej Krajňák Twin Flame Tour 2018

Hanka G & Ondrej Krajňák Twin Flame Tour 2018

Adresa:

Praha 2, Mánesova 64

Termín: 23.5.2018
Vstupné:

200 na míste / 150 v předprodeji

23květen středa 21:00

Žánr: koncertyfolkinstrumentáljazz


Hanka Gregušová už rok a půl úspěšně působí v samotném srdci afro-americké kulturní tradice v New York City a uchvacuje posluchače svým tmavým hluboko posazeným hlasem. V minulém roce se stala laureátkou nejvyššího odborného ocenění v oblasti jazzu na Slovensku, ceny Ladislava Martoníka, jako "Jazzman roku 2017" a zároveň se stala druhou takto oceněnou ženou za 26 let udělování tohoto ocenění. Hanka dosud vydala tři sólová alba a na Slovensku předskakovala světovým jazzovým zpěvákům jako Kurt Elling či Cassandra Wilson.

Samotná Cassandra Wilson se veřejně vyjádřila o Hance jako o "Nejlepší z nastupující generace". Hanka je jedinou sólistkou z východní Evropy úspěšně působící v gospelovém kostele - Memorial Baptist Church, Harlem, New York.

Ondrej Krajňák je považován za jednoho z nejlepších jazzových klavíristů na české a slovenské hudební scéně. Patří k nejobsazovanějším jazzovým muzikantem ve střední Evropě a během své kariéry se podílel na více než 40 albech. Ondrej spolupracoval s nejlepšími hudebníky na naší scéně jako Ida Kellarová, Iva Bittová, Oskar Rosza, Radovan Tariška, Oto Hejnic, Juraj Bartoš a mnohými dalšími. Oba interpreti se vydávají na koncertní turné spojené s promem jejich společného alba "Twin Flame", který nahráli v duu. Album vzdává hold světovým i domácím jazzovým klavíristům, přičemž samotná Hanka napsala k pěti instrumentálním skladbám texty. Hanka a Ondrej jsou známí strhujícími vystoupeními plnými života, vášně, smutku i příběhů přímo ze života obou interpretů a současného působení Hanky ​​v New Yorku. Můžete se těšit na jedinečnou fúzi jazzu, slovenského folklóru, afro-amerického gospelu a soulu.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 2 Akce v MČ Praha 2

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Hanka G & Ondrej...

Žižkovská televizní věžPraha (630 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (1 050 metrů)

Sportovní centrum OlšankaPraha (1 110 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (621 m)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (1 583 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (1 874 m)