Arkánum - Fantastic Art 2018

Termín: 30.4.2018 31.5.2018

30dub - 31kvě celý den

Žánr: výstavykresbymoderníobrazydesignvernisáž


V pondělí 30. dubna od 19:00 hodin proběhne v Dark Velvet Café Baru v Husitské ulici v Praze vernisáž výstavy Fantastic Art 2018 výtvarné skupiny Arkánum.

Arkánum je umělecká skupina, která se hlásí k modernímu výtvarnému směru Fantastic Art, který pod sebe sdružuje práce se sci-fi, fantasy a hororovou tématikou, patří sem i komiks, knižní design, přebaly hudebních nosičů nebo concept art k počítačovým hrám.

Členové skupiny se svou náklonností k fantastické tématice netají. Většina z nich je nadšenými příznivci sci-fi, fantasy a hororu, ať už jsou prezentovány v knižní nebo filmové (popřípadě i hudební) podobě. Inspiračními zdroji jsou pro ně literatura, film i hudba. Ztvárnění jednotlivých námětů je velmi různorodé, od figurálních kompozic přes krajinu až k nefigurativnímu umění. Také škála použitých technik je velmi široká, jak v rámci celé skupiny, tak i u jednotlivých autorů. Od klasické kresby tužkou, perem, rudkou a pastely až po malbu olejovými, temperovými, akrylovými barvami a kvašem. Autoři se nebrání ani kombinovaným technikám, umělecké grafice a moderním výtvarným postupům, jako je počítačová grafika. Nebojí se ani spojení klasických výtvarných technik s počítačovou grafikou.

Na výstavě najdete nejen obrazy s touto tématikou, ale také autorské šperky a další umělecké práce.
Výstava je prodejní. Výtěžek pomůže členu skupiny Milanu Tóthovi, který se zotavuje po vážné cévní mozkové příhodě. V jeho prospěch půjde 100% z výtěžku jeho vlastních prací a 50% z prodeje prací ostatních členů skupiny. V prodeji budou také nejnovější Milanovy práce, které tvořil už levou rukou.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 3 Akce v MČ Praha 3

Podobné akce

14květen úterý 19:00

22čvc - 31procelý den

Dějiny 20. století

, Václavské náměstí 68 Výstava

14čer - 31procelý den

Andy Warhol

, Staroměstské náměstí 15 Výstava

Ubytování v okolí akce Arkánum - Fantastic Art...

Žižkovská televizní věžPraha (735 metrů)

Sportovní centrum OlšankaPraha (919 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (1 597 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (732 m)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (1 324 m)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 017 m)