Marek Dusil Blend - Předkřest

Adresa:

Praha 4, Výtoň

Termín: 25.4.2018
Vstupné:

100 Kč

25duben středa 20:00

Žánr: koncertyrockjazz


V listopadu 2017 se kapela MAREK DUSIL BLEND rozhodla natočit nový materiál, který obsahuje ale i tři upravené starší písně, tentokrát bez pomoci producenta. Tak, jak se materiál připravoval pro koncertní účely a jak pomalu vznikal na několika soustředěních v Lukách pod Medníkem. Tam vznikla i píseň od kytaristy Jáchyma Štětky s textem, který vyplynul z atmosféry té chvíle. Album je rámováno písněmi Karlsbad a Karlsbad II, které jsou ohlédnutím za protagonistovým mládím v Karlových Varech a takovou malou poctou inspirativnímu místu.

Ačkoliv je album stále písničkářské, došlo k většímu využití elektrické kytary a je cítit Jáchymův jazzový feeling i rockovější přístup basisty Vráti Hubičky, který použil kontrabas už jen vzácně. Perkusista Marcel Jakubovie dal na desce trochu prostoru i svému synovi Gabrielovi. Důraz na dynamiku je tu stále patrný a došlo i na zhudebněné básně; tentokrát jde o text Josefa Václava Friče z roku 1858 a báseň současné autorky Zity Malaníkové z její druhé sbírky. Rozhodnutí natočit živé album přišlo po loňském natáčení EP Raw pro anglofonní 'trh', který byl nakonec úspěšně hrán ve většině žánrově blízkých rozhlasových pořadů nejen ve Velké Británii, ale i v Irsku, Kanadě, Francii, Nizozemí či Itálii.

Malý koncert v Londýně byl tečkou za touto nahrávkou a pak přišla nabídka na vystoupení 6. října na benefičním festiválku v Leedsu, před kterým proběhne několik koncertů s kapelou železničářského kolegy THE PAUL MIRFIN BANDEM. Novinková píseň Time To Time z tohoto EP byla nahrána znovu i na Karlsbad. Vzhledem k menším průtahům není jisté, zdali budou CD fyzicky hotová na křtu 25. 4. na Avoid Floating Galery na Výtoni na Náplavce, ale koncert proběhne zcela jistě. Začátek je plánovaný na 20.00 hod.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 4 Akce v MČ Praha 4

Podobné akce

19duben pátek 19:00

19duben pátek 19:00

19duben pátek 19:00

Queenie 2024

, Českomoravská 2345/17 Koncert

Ubytování v okolí akce Marek Dusil Blend -...

Union Hotel PraguePraha (681 metrů)

VIPliving HouseboatPraha (976 metrů)

Royal Court HotelPraha (1 004 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Novoměstská radnice v Praze Novoměstská radnice v Praze Praha 2 (1 159 m)
Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (1 502 m)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (106 m)