Týden umění 2018

Týden umění 2018

Adresa:

Praha 6, Goetheho 17/2

Termín: 23.4.2018 29.4.2018

23dub - 29dub celý den

Žánr: festivalfilm


Ve dnech 23. až v 29. dubna se v Praze uskuteční první ročník festivalu Týden umění. Více než tři desítky galerií a výtvarných institucí si připravilo kolem stovky vernisáží, setkání s umělci, komentovaných prohlídek a dalších doprovodných akcí. Pořadatelem festivalu je časopis art+antiques, partnery PPF Art a aukční síň Dorotheum.

Festivalu se účasní jak přední muzea umění, v čele s Národní galerií a Uměleckoprůmyslovým museum, výstavní síně od Galerie Rudolfinum po MeetFactory, tak i komerční galerie a aukční síně. Programová nabídka se zaměřuje na nejrůznější aspekty světa výtvarného umění, a to jak časově a tematicky, tak z hlediska formy. Součástí programu jsou akce věnované starému umění a starožitnostem, klasické moderně i nejsoučasnějšímu umění. Debaty, přednášky a semináře se budou týkat sběratelství, restaurování, produkce výstav či trhu s uměním. Vedle vernisáží a komentovaných prohlídek se uskuteční například i série projekcí uměleckých filmů.

Z chystaných akcí lze zmínit vernisáže výstav Hynka Martince v Národní galerii, Denisy Lehocké v galerii Futura či výroční výstavy Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Uměleckoprůmyslovém museu. Dále pak setkání s umělci Vladimírem Ambrozem, Tomášem Džadoněm, Zbyňkem Sedleckým, Danielem Peštou či Lubošem Plným, komentované prohlídky výstav Josefa Koudelky, Jana Zrzavého, Marie Lassnig nebo výstavy připomínající sto let od úmrtí Gustava Klimta a Egona Schieleho. Semináře a setkání v Národní galerie, Museu Kampa a Ville Pellé dají návštěvníkům nahlédnout do produkčního pozadí přípravy výstav. Odborný portál Artplus.cz i řada aukčních síní a galerií si připravily programy věnující se trhu s uměním a sběratelství.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Hudební kluby - Praha 6 Akce v MČ Praha 6

Podobné akce

7čer - 8čercelý den

Festival Habrovka 2024

, na zahradě u kostela sv. Františka z Assisi Festival

Ubytování v okolí akce Týden umění 2018

Vila LannaPraha (216 metrů)

Výstaviště HolešovicePraha (1 720 metrů)

The Golden Wheel HotelPraha (1 857 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Katedrála sv. Víta Katedrála sv. Víta Praha 1 (1 613 m)
Pražský hrad Pražský hrad Praha 1 (1 674 m)
Café Savoy Café Savoy Praha 5 (2.6 km)