Výstava obrazů Heshama Malika

Výstava obrazů Heshama Malika "Meraki"

Adresa:

Praha 1, Karmelitská 25

Termín: 14.4.2018 13.5.2018

14dub - 13kvě celý den

Žánr: výstavy


MERAKI „Meraki“ je termín z řečtiny, který doslova znamená: nasazení člověka pro nějakou věc; kdy se plně s intenzitou pro tuto věc oddá, věnuje ji část sebe, své duše, kreativity, lásky. Název Meraki si pro svou výstavu vybral Hesham Malik, mezinárodně oceněný umělec, jehož výstava bude od 14. dubna do 13. května 2018 k vidění v prostorách galerie ve Vrtbovské zahradě.

Hesham Malik je známý svým vypravěčským etnografickým stylem s cílem zachytit odlišnost a zároveň jednotu lidského myšlení a kultury. Na svých cestách zachytil mnoho příběhů lidí a společností – od indických náboženských sekt, afrických kmenů, amerických indiánů, až po soudobý život v Pákistánu, Afghánistánu, Iránu a bohatých arabských zemích v Perském zálivu -  v kombinaci s jeho unikátním výtvarným stylem dostáváme originální mix slibující umělecky nevšední zážitek. Hesham Malik se v sérii Meraki věnuje příběhům, které zachycují touhu člověka po svobodě a jeho sílu dosáhnout cílů, které si stanovil.

Hesham zde pracuje se slovy, symboly a anachronismy, které jsou srozumitelné i v současné moderní době. Výtvarník zde nezachycuje konkrétní kulturu, ale spíše její vývoj a vliv určitých hodnot na společnost a zápas o udržení těchto mravních postulátů. Historická touha člověka po rovnosti a demokracii, jsou témata protkávající většinu děl, které budou k vidění na této výstavě. Dle Heshama Malika se téma demokracie znovu skloňuje v mnoha zemích, v nové post-post moderní společnosti se snažíme definovat její obraz a zároveň se svými akty stáváme jejími tvůrci.

Dokládají to aktivity lidí v ulicích, síla různých názorových skupin a jejich „souboj“; to, jak dnes chápeme média, jak vnímáme pravdu, jak vnímáme správu země a představitelé země svou roli? Kdo má pravdu a co je fér, kde jsou hranice pro nás všechny v našem jednání? Toto jsou otázky, kterými se autor, dle svých slov, zabýval, když připravoval výstavu Meraki. Malik na plátnech pracuje tentokrát s výjimečně jednoduchou symbolikou a výrazovými zkratkami, které pro jeho styl nejsou typické.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

14čer - 31procelý den

Andy Warhol

, Staroměstské náměstí 15 Výstava

14kvě - 15kvěcelý den

1dub - 31procelý den

Alfons Mucha

, Staroměstské náměstí 15 Výstava

Ubytování v okolí akce Výstava obrazů Heshama...

The Golden Wheel HotelPraha (358 metrů)

Restaurant a hotel NebozízekPraha (563 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (995 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Pražský hrad Pražský hrad Praha 1 (470 m)
Katedrála sv. Víta Katedrála sv. Víta Praha 1 (511 m)
Café Savoy Café Savoy Praha 5 (695 m)