Prague Food Festival 2018

Prague Food Festival 2018

Adresa:

Praha 2, Vyšehradské sady

Termín: 25.5.2018 27.5.2018
Vstupné:

450/500 Kč

25kvě - 27kvě celý den

Žánr: festivalsoutěždětské


XII. ročník Prague Food Festivalu, který patří mezi nejvěhlasnější kulinární akce v naší zemi, se letos uskuteční poslední víkend v květnu (25.-27.5.2018) v areálu Národní kulturní památky Vyšehrad. Návštěvníci budou mít unikátní možnost ochutnat pokrmy vybraných špičkových 22 restaurací z prestižního Maurerova výběru Grand Restaurant. Vedle nich je připravena bohatá nabídka nealko i alkoholických nápojů (13), různorodých delikates (9), ale také hudba, řada cooking shows, workshopů či přednášek o gastronomických trendech. Prague Food Festival je zkrátka svátkem každého milovníka dobrého jídla a pití.

„Cílem našeho festivalu je představovat, kromě vysoké gastronomie, zajímavá místa v Praze. Proto jsme v minulosti byli na Kampě, Slovanském ostrově - Žofín, U Karlova mostu, v zahradách Pražského hradu. Návštěvníci si letos užijí vyšehradských parků, sadů, barokních ochozů, středověkých i románských staveb a kouzelných výhledů na Prahu a Vltavu.“ říká zakladatel festivalu Pavel Maurer.

Návštěvníci ochutnají za festivalové ceny skvělé lokální i exotické pokrmy od věhlasných šéfkuchařů, cukrářů, zmrzlinářů a nápoje domácí i cizokrajné. Letošním tématem festivalu je 10 nejzajímavějších kulinárních trendů pro rok 2018. Hosté budou poznávat pokrmy “Všemi smysly” (i naslepo), ochutnají “Byliny a květiny” oblíbené u šéfkuchařů, ale i “Superpotraviny”, také “Tradiční jídla z 1. Republiky” a nebo si otestují tzv. “Fusion” kuchyni, kde se prolínají různé celosvětové gastronomické směry. Vedle nápojových speciálů ze všech oblastí bude probíhat unikátní soutěž v poznávání potravin, které vypadají jinak, ale i chutnají jinak “Víš, co jíš? Nevíš :-)”, to je zábavná atrakce napříč celým festivalem. Prague Food Festival navštíví každoročně asi 14.000 gastronautů z celé naší republiky i ze zahraničí.

RESTAURACE

S výběrem restaurací jsme si dali letos opravdu záležet, aby si návštěvníci odnesli jedinečný zážitek. Čeká na vás fusion cuisine z Aureole Fusion Restaurant & Lounge, moderní pojetí kuchyně v podání Balu Kitchen, tradice v kombinaci s progresivními evropskými trendy od Bellevue, zvěřinové speciality z Deer, pravá chuť orientu z El Emir, vynikající menu od Francouzská restaurace Art Nouveau, inspirace středomořskou kuchyní od Fresherie Bistro, moderní vietnamská kuchyně od Gao Den, lokální speciality od Chateau Mcely, Piano Nobile, šťavnaté maso a asijské speciality z KOBE, exotické chutě od La Bodeguita Del Medio, kreativní jídla od Le Grill, The Grand Mark Prague, speciální festivalové menu ve stylu 1. Republiky od Národní tým kuchařů a cukrářů AKC ČR, tradiční asijská kuchyně s respektem k tradici od Taro, maso a čerstvé ryby z táborské Terasa Jordán, dokonalá harmonie chutí U Malířů 1543, tradiční česká kuchyně V Zahradě, mezinárodní speciality V Zátiší, japonská kuchyně v Yoshihashi Sushi, moderní česká kuchyně s nádechem Francie od Zámek Liblice, tradiční recepty v novém provedení od Zámek Ratměřice, Sequoia a skvělé pokrmy nejen z grilu připraví Žofín Garden.

NÁPOJE

Vedle kreativních koktejlů v Hennessy Cocktail Bar, La Bodeguita Del Medio, ochutnáte také řadu vynikajících vín z českých vinařství Chateau Valtice, Vinařství B\V a Vinselekt Michlovský. Ekologická vína vám představí sdružení Ekovín a chybět nebude ani šumivé víno od Bohemia Sekt a šampaňské ve Veuve Clicquot Champagne Lounge. Dále si můžete ochutnat čtyři pivní speciály z portfólia Smíchovský výběr. Vynikající kávu připraví Kavárny De’Longhi. Na stánku Nestea ochutnáte novou recepturu ledového čaje bez umělých barviv. Luxusní značky minerálních a pramenitých vod a koktejly okusíte na stánku Perrier Cocktail Bar a vodu obohacenou o přírodní energii a bylinky vám nabídne Vodní Bar Veolia a její vodní koktejly.

DELIKATESY

Kaufland, který je oficiální dodavatel potravin pro festival si pro vás připravil dva stánky, a to K-Fresh, kde okusíte pravé osvěžení a K-Let’s BBQ, kde v neděli ukáže svá kouzla i samotný šéf grilu Zdeněk Pohlreich. Bon-Bon nabídne zmrzlinu a čokoládu v mnoha podobách, zatímco slunečný Burgenland vám představí regionální speciality a vína z Rakouska. Čekají vás vynikající Husí játra, italské sýry Pravá Chuť Dolce Vita, ručně připravené Marmelády s příběhem a perfektní sladkou tečkou bude rolovaná zmrzlina od Rolls Bros. nebo tradiční italské řemeslné zmrzliny od Crème de la Crème.

PROGRAM

V rámci festivalu připravili organizátoři bohatý doprovodný program. Ve velké De’Longhi Group Aréně, našeho hlavního partnera, můžete po celé tři dny sledovat cooking shows vybraných kuchařů v čele s charismatickým dvoumichelinovým Morenem Cedronim a našimi nejlepšími šéfkuchaři, v sekci Braun se naučíte jak připravovat dětské pokrmy a se značkou Kenwood si vyzkoušíte, jak se stát šéfkuchařem v pohodlí domova. Staropramen, Smíchovský výběr je náš hlavní partner a exkluzivní dodavatel piva a pivních speciálů a nápojů na bázi sladu. Připravil si narážení soudku, párování pivních speciálů s jídlem a ochutnávku se sládky pivovaru. Náš hlavní mediální partner Radiožurnál bude ze svého přenosového vozu vysílat živé rozhovory. Pokud s sebou budete mít vaše malé ratolesti, navštivte s nimi Francouzskou restauraci Art Nouveau, kde se mohou naučit jak správně stolovat pod odborným dohledem nebo stánek časopisu Kreativ, který dětem nabídne spoustu aktivit. Yoshihashi Sushi vás naučí, jak párovat japonské pokrmy a nápoje, zatímco V Zahradě vám ukážou, který pivní speciál pasuje k vybranému pokrmu. S restaurací El Emir se naučíte jak správně připravit vodní dýmku. Na stáncích hlavního mediálního partnera časopisů Gurmet a Kondice vám poradí ohledně vaření a zdravého životního stylu. Hana Šindlerová vás naučí jak správně připravit Marmelády s příběhem. Pravá Chuť Dolce Vita si pozvala své oblíbené kuchaře, aby vás překvapili svými recepty a odbornice z Chateau Mcely, Piano Nobile vás zas naučí jak míchat přírodní kosmetiku. Bude též tanec, hudba, zpěv a další nečekaná, nejen gastronomická překvapení :-).

VSTUPENKY

Ve zvýhodněném předprodeji od 4.4.2018 na www.praguefoodfestival.cz za 450 Kč, na místě za 500 Kč. V ceně vstupenky je zahrnuto 10 Grandů na degustace.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 2 Akce v MČ Praha 2

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Prague Food Festival 2018

VIPliving HouseboatPraha (454 metrů)

Union Hotel PraguePraha (545 metrů)

Royal Court HotelPraha (1 185 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Novoměstská radnice v Praze Novoměstská radnice v Praze Praha 2 (1 644 m)
Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (2 km)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (491 m)