Festival ambasád Food&Culture

Adresa:

Praha 6, Vítězné náměstí

Termín: 12.5.2018

12květen sobota 08:00

Žánr: festivalytrhy


V sobotu 12. května 2018 se uskuteční v rámci Farmářských trhů na Kulaťáku v Praze 6 již třetí ročník prezentace chutí a kultury FESTIVAL AMBASÁD FOOD AND CULTURE. Gastronomie z celého světa se představí na Farmářských trzích pod záštitou ambasád, na pódiu se vystřídá několik zahraničních hudebních a kulturních produkcí.

V uplynulém roce akci navštívilo přes 12 000 návštěvníků, zahraniční gastronomie se prezentovala na 55 stáncích pod záštitou 37 ambasád. Standardní farmářská nabídka, která bude v dolní polovině trhu, zůstane zachována, aby si návštěvníci mohli nakoupit tradiční zboží, zeleninu, ovoce, uzeniny, nápoje, květiny, sýry, marmelády, vajíčka, mléčné výrobky, pečivo, koláče, maso, bylinky, med, rakytník. Nebudou chybět ani oblíbené restaurace.

Prodejní doba akce je prodloužena, a je od 8 do 16 hodin. Jeden z organizátorů Farmářských trhů na Kulaťáku Pavel Šťastný připomíná, že akce vznikla z tradice spolupráce s ambasádami z Asie a Afriky. „Myšlenka vznikla u nás na Farmářském trhu na Kulaťáku při představení sdružení zemí Jihovýchodní Asie ASEAN. Nápad oslovit všechny ambasády iniciovali velvyslanci Thajska a Malajsie. Podobné akce v menším měřítku jsme již pořádali, například země Jihovýchodní Asie se k nám pravidelně vrací. Takto velkou akci jsme však uspořádali v loňském roce poprvé. Její úspěch nás překvapil, zájem ambasád i návštěvníků byl enormní, proto jsme se rozhodli akci zopakovat i letos.“ Akci pořádá Městská část Praha 6 ve spolupráci Farmářskými trhy na Kulaťáku.

Záštitu nad Festivalem ambasád převzala Hospodářská komora České republiky. Farmářské trhy na Kulaťáku běží již devátou sezónu a staly se vzorem pro mnohé následovatele. Prodejci jsou pečlivě vybíráni a kontrolováni, nabídka se neustále doplňuje. O trhy se stará početný tým lidí, který sleduje nové trendy, koncipuje doprovodné akce, kulturní program, zajišťuje akce a chod dětského koutku a každý pátek trhy staví a v sobotu po trhu zase uklízí. Farmářské trhy na Kulaťáku navštěvuje je pravidelně pět až šest tisíc lidí nejen z Prahy 6, ale z celé Prahy a jejího blízkého okolí.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 6 Akce v MČ Praha 6

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Festival ambasád...

Vila LannaPraha (892 metrů)

The Golden Wheel HotelPraha (1 275 metrů)

Restaurant a hotel NebozízekPraha (2 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Katedrála sv. Víta Katedrála sv. Víta Praha 1 (1 070 m)
Pražský hrad Pražský hrad Praha 1 (1 116 m)
Café Savoy Café Savoy Praha 5 (2.3 km)