SKIN: Josef Bolf, Martin Gerboc, Alexander Tinei

SKIN: Josef Bolf, Martin Gerboc, Alexander Tinei

Adresa:

Praha 1, Dlouhá 5

Termín: 26.4.2018 31.5.2018

26dub - 31kvě celý den

Žánr: výstavy


Výstava Skin/ Kůže představí malby tří výrazných umělců současnosti, Josefa Bolfa (1971), Martina Gerboce (1971) a Alexandera Tineie (1967). Jejich tvorba se na společné výstavě neobjevuje poprvé, již dříve představili své práce na velkých skupinových výstavách. Jsou to představitelé jedné generace umělců, kteří jsou navíc spojeni i se středoevropským prostorem, Prahou, Bratislavou a Budapeští.

Především jsou ale spojeni umělecky, svým dílem, příbuznými tématy. Jejich vize jsou zasazeny do stíněného prostředí, do nejasně definovaného světa úzkosti a snění. Pro společnou výstavu však bylo třeba nalézt ještě konkrétněji vymezené téma. Tím se stalo téma kůže, které dalo i název celé výstavě. Tento motiv se výrazně objevuje u všech tří autorů, každý jej ale zpracovává specificky, svou osobitou technikou, odlišují se i tematizaci tohoto motivu. Alexander Tinei kůži špiní, pomalovává barevnými skvrnami a čmouhami, Martin Gerboc kůži popisuje extatickými výkřiky, politickými hesly či verši, u Josefa Bolfa je kůže často poraněná, pořezaná nebo poškrábaná.

Toto téma nabízí také celou řadu historických odkazů, od Vlastní podobizny Michelangela v Sixtinské kapli, přes podobizny Svatého Bartoloměje po taxidermické plastiky Berlinde de Bruyckere nebo Gézy Szöllősiho. Kůže je také spojena s tématy hranice, ohraničení, oddělení vnitřního těla od vnějšího prostoru. Výstava bude doprovázena katalogem, který díky omezenému prostoru galerie představí reprezentativnější výběr z děl jednotlivých autorů.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Galerie a muzea - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

14čer - 31procelý den

Andy Warhol

, Staroměstské náměstí 15 Výstava

14kvě - 15kvěcelý den

1dub - 31procelý den

Alfons Mucha

, Staroměstské náměstí 15 Výstava

Ubytování v okolí akce SKIN: Josef Bolf, Martin...

Tyn Yard ResidencePraha (187 metrů)

The Emblem HotelPraha (319 metrů)

ValentinskaPraha (434 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (262 m)
Staroměstské náměstí Staroměstské náměstí Praha 1 (299 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (844 m)