Andy Warhol: I'm OK!

Andy Warhol: I'm OK!

Adresa:

Praha 1, Staroměstské náměstí 15

Termín: 1.1.2018 31.12.2019
Vstupné:

170/120 Kč

1led - 31pro celý den

Žánr: výstavy


V prostorách renesančního paláce U Bílého jednorožce na Staroměstském náměstí najdete expozici Andy Warhol – I´m OK. Po rekonstrukci nových výstavních prostor paláce se jedná o první expozici ve zrekonstruovaných prostorách. Výstava návštěvníkům představí unikátní soubor děl americké pop-artové ikony Andyho Warhola. Součástí expozice i replika Factory, kde si každý může vyzkoušet sítotisk warholovských motivů.

Výstava Andy Warhol - I'm OK, která proběhne v pražské Gallery Of Art Prague, prezentuje dílo tohoto jedinečného umělce v širokém spektru jeho činností. Od klasických děl jako jsou Mao, Flowers, Marilyn Monroe a Campbell's Soup, které spadají do edice Sunday B. Morning až po nádherné, ručně kolorované Flowers.

Návštěvníci budou mít možnost také zhlédnout unikátní sbírku obalů na LP z let 1949 - 1987, které Andy Warhol navrhl a Paul Maréchal vydal knižně v roce 2008. Na výstavě jich bude téměř čtyřicet. Andy Warhol – I´m OK chce návštěvníkům představit jak slavná díla, tak i různá překvapení, jako například unikátní sbírku obalů gramofonových desek, jejímž  autorem je právě Andy Warhol. 

Jako lákadlo je v expozici také vybudována sítotisková dílna ala Factory, kde si budou moci návštěvníci sami vyzkoušet technologii, kterou převážně Warhol svá díla tvořil.

Připomeňme, že v prostorách renesančního paláce U bílého jednorožce na Staroměstském náměstí byla v roce 2007 otevřena Gallery of Art Prague, která si klade za cíl představit návštěvníkům Prahy světové výtvarníky. Galerie jako první představila souborné dílo českého fotografa Jana Saudka, následně byla ze soukromých sbírek sestavena díla Salvadora Dalího a Alfonse Muchy. Každá z těchto kolekcí představuje na 350 děl.  

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Galerie a muzea - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Andy Warhol: I'm OK!

Tyn Yard ResidencePraha (169 metrů)

The Emblem HotelPraha (268 metrů)

ValentinskaPraha (390 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (105 m)
Staroměstské náměstí Staroměstské náměstí Praha 1 (153 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (653 m)