Resurrection

Resurrection

Adresa:

Praha 1, Lázeňská 4

Termín: 29.3.2018 15.5.2018
Vstupné:

0

29bře - 15kvě celý den

Žánr: výstavy


Galerie Arcimboldo, která působí na českém a mezinárodním trhu s uměním od r. 2009, zahajuje výstavou RESURRECTION novou éru ve svém působení.

Výstava RESURRECTION je první výstavou svého druhu v České republice, která propojí v jedinečnou kombinaci čtyři vynikající umělce – tři z Čech a jednoho z Japonska – v oboru malby, fotografie a volné instalace.

Své umělecké zmrtvýchvstání zažívá fotograf Zdeněk Sokol. Člen uměleckého spolku Bratrstvo našel po více jak deseti letech poustevnického života motivaci znovu sáhnout po svém fotoaparátu v cyklu duchovních éterických portrétů. 

Na první pohled idylické obrazy Jaroslava Valečky systematicky upírají pozornost k reáliím bývalých Sudet. Oživují místa skrze vyprávění tíživých příběhů osamocení, které by jinak zůstaly opomenuty či zcela zapomenuty. 

Všestranný umělec a vizionář František Skála často vytváří své objekty z předmětů a materiálů, které původně měly jiné užití či kontext. Dává jim tak druhý život a prostřednictvím svých instalací jim píše alternativní scénáře bytí. 

Do nejmenšího detailu propracované kostry zvířat Hidea Takedy jako by vypadly z anatomického atlasu vyhynulých zvířat. Japonský karikaturista snímá jejich děsivost barevným akcentem a humorem jim vdechuje nový život. 

Výstavu RESURRECTION je možné navštívit od 29. 3. 2018 do 15. 5. 2018 v nových prostorách Galerie Arcimboldo – Lázeňská 4, Praha 1. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

14čer - 31procelý den

Andy Warhol

, Staroměstské náměstí 15 Výstava

14kvě - 15kvěcelý den

1dub - 31procelý den

Alfons Mucha

, Staroměstské náměstí 15 Výstava

Ubytování v okolí akce Resurrection

The Golden Wheel HotelPraha (552 metrů)

Restaurant a hotel NebozízekPraha (740 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (746 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Karlův most Karlův most Praha 1 (265 m)
Pražský hrad Pražský hrad Praha 1 (601 m)
Café Savoy Café Savoy Praha 5 (650 m)