Festival Americké jaro v Knihovně VH

Festival Americké jaro v Knihovně VH

Adresa:

Praha 1, Ostrovní 13

Termín: 16.4.2018 19.4.2018
Vstupné:

volné

16dub - 19dub celý den

Žánr: ostatní akce


Mezinárodní festival Americké jaro představuje publiku začínající americké a české umělce. Ke stému výročí založení Československa a stému výročí česko-amerických vztahů, se v rámci festivalu uskuteční tři diskuse a jedno scénické čtení v Knihovně Václava Havla.

Spolupořádají: Ústav pro česko-americké vztahy a Knihovna Václava Havla. Projekt je podpořen grantem U.S. Embassy Prague

PROGRAM:

  • 16. 4. / PO / 19.00 / ČESKO-AMERICKÉ VZTAHY PO ROCE 1918: Česko-americké vztahy a geopolitika v letech velkých „osmiček“ (1918, 1938, 1948 a 1968).  Mohlo být něco jinak? A co může Česko čekat od turbulentního prezidentství Donalda Trumpa? Beseda s českými historiky a diplomaty. Moderuje Daniel Anýž.
  • 17. 4. / ÚT / 19.00 / ČESKO-AMERICKÉ VZTAHY PO ROCE 1989: Před sto lety stály Spojené státy americké u založení Československa. Zavazuje nás to k něčemu do budoucna? A lze žít jen z tradice silného spojenectví po roce 1989? O současnosti česko-amerických vztahů budou diskutovat osobnosti, které se Amerikou nechávají inspirovat ve svých profesních životech. Moderuje Daniel Anýž.
  • 18. 4. / ST / 19.00 / VEČER VĚNOVANÝ H. G. SKILLINGOVI: Vzpomínkové setkání přátel a kolegů kanadského historika, znalce českých a slovenských dějin, podporovatele Charty 77 a nositele Československého řádu Bílého lva nad jeho stále aktuálním odkazem. Hosty mimo jiné budou: Jiřina Šiklová, Miroslav Kusý a Vilém Prečan Moderuje David Vaughan.
  • 19. 4. / ČT / 19.00 / DRAHÁ MAMA / DEAR ALICE: Scénické čtení z dopisů výjimečných žen blízkých TGM – Charlotty a Alice Masarykových. Účinkují: Daniela Kolářová, Marie Málková, dramaturgie: Lucie Němečková, režie: Zuzana Burianová. Po čtení následuje debata s Marií Neudorflovou – českou historičkou, která se dlouhodobě zabývá masarykovskou tematikou.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Festival Americké jaro...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (348 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (675 metrů)

ValentinskaPraha (744 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (288 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (174 m)