Na naše talíře se vracejí plané rostliny, přirozený zdroj zdraví prospěšných látek. K čemu jsou plevele, jak chutnají, jak se dají použít?
Od jara do léta je příroda na kvítí a býlí nejbohatší, nepropásněte toto štědré období. Pojďte se s námi naučit divoké byliny znát, sbírat a používat v kuchyni od té nejpovolanější, přední české květožroutky, expertky na plané byliny a autorky kuchařek Jany Vlkové.
- Přednáška – 20. března 2018, 18–20.30
- Seminář v terénu – 12. dubna 2018, 17.30–19.30
- Kurz vaření – 19. dubna 2018, 17.30–21
Teoretická přednáška seznámí s rostlinami, které jsou v daném období k dispozici. V rámci terénního semináře se naučíte poznávat jedlé byliny v jejich přirozeném prostředí. Při kurzu vaření společně připravíme tříchodové menu s použitím divokých bylin dle aktuálního období.
Česneková polévka se smaženou kopretinovou vložkou
Ruské vejce v salátovém lůžku a chlebík s květinovým máslem
Kakaový chlebíček s fialkovou šlehačkou
Změna vyhrazena v závislosti na rozmarech vegetace.
Lektor: Jana Vlková, první česká profesionální „květožroutka“, expertka na jedlé kvítí a býlí, autorka dvou kuchařek a jednoho ekologického diáře s touto tematikou. Původní profesí ekoložka a novinářka.
Více informací o akci Kytky k jídlu - Brzké jaro na www akce
Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!
Podobné akce
Ubytování v okolí akce Kytky k jídlu - Brzké...
Villa Seven HillsPraha (856 metrů)
VIPliving HouseboatPraha (3.4 km)
Union Hotel PraguePraha (4.1 km)