Memoarium Loci B

Memoarium Loci B

Adresa:

Praha 9, Kolbenova 923/34a

Termín: 11.3.2018 27.3.2018

11bře - 27bře celý den

Žánr: výstavy


The White Room srdečně zve na vernisáž výstavy MEMOARIUM LOCI B Martin Vlček 11.3.2018- 27.3. 2018 Memoarium Loci B je metaforické přenesení tématu domova, bytu. Výstava je rozdělena na dva vzájemně propojené celky - Memoarium Loci A, V němž se Vlček zabýval přenosem míst zaniklých textilních továren, v druhé její části, Memoarium Loci B, zpracovává témata domova a místa svých bývalých domovů přenáší do prostoru galerie The White Room

Otevřeno: Út-Čt: 16:00 – 20:00 Pá-So: 14:00 – 20:00 Metro B Kolbenova / 15 min. od centra *** Martin Vlček je absolventem kulturologie na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy, Ateliéru Nových Médií na ZUČ v Plzni a Divadelní fakulty AMU v Praze. Ve své práci se zabývá mentalitou prostoru, jeho osobní historií, zkoumá prostředky, které se používají v současné konceptuální a teoretické tvorbě. Vlček dlouhodobě pracuje s přesahy scénografie, instalace, site-specific a umně se chytá marginálních prvků či okamžiků, které běžnému divákovi často unikají. Od roku 2008 se Vlček ve své práci věnuje především tématu člověk-místo-paměť.

Jsou místa a budovy, které mizí z map, nebo jsou opuštěná. Vstoupíme-li do nich, nejsou nikdy stejná, mění se a stejně tak i my. Pro výstavu v The White Room si připravil několik zástupců, ke kterým má silný vztah. Zážitek s plnou autenticitou v určitém prostoru je sice nepřenositelný a nezdokumentovatelný, pokouší se jej ale i přesto přeměnit v hmotný artefakt, portrét a do jisté míry i autoportrét. výstava bude poněkud netradičně rozdělena na dva vzájemně propojené celky se dvěma rovnocennými vernisážemi; celkový dojem vznikne v mysli diváka po navštívení obou vernisáží.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 9 Akce v MČ Praha 9

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Memoarium Loci B

Wellness Hotel STEPPraha (2.2 km)

Sportovní centrum OlšankaPraha (4.9 km)

Žižkovská televizní věžPraha (5.4 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (5.4 km)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (6.5 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (4.5 km)