Autogramiáda Zbyňka Fojtů

Autogramiáda Zbyňka Fojtů

Adresa:

Praha 1, Na příkopě 24

Termín: 28.2.2018

28únor středa 16:00

Žánr: ostatní akce


Před 500 lety vznikla nejstarší mapa Čech a vůbec první samostatně tištěná mapa středoevropské země – Klaudyánova mapa. Jako připomínka kulatého výročí vychází půluncová zlatá medaile a stříbrná mince, která je součástí volného cyklu návrhů realizovaných ve spolupráci s Českou národní bankou.

Zlatá medaile, vydávaná Českou mincovnou, doplňuje emisi stříbrných dvousetkorunových mincí České národní banky. Oba umělecké návrhy i ražbu zajistila Česká mincovna.

Návrh stříbrné mince získal první cenu za „vynikající ztvárnění detailů z mapy na lícní straně a za výstižné ztvárnění části mapy na rubu“ ve výtvarné soutěži ČNB, jejímž autorem je jeden z nejčastěji realizovaných českých medailérů ak. soch. Zbyněk Fojtů.

Česká mincovna sídlící v Jablonci nad Nisou je tradičním českým výrobcem a prodejcem pamětních mincí a medailí již 25 let. Navázala tak na dlouholetou tradici ražby mincí na území Čech, Moravy a Slezska. Po celou dobu své existence je výhradním dodavatelem oběžných a pamětních mincí pro potřeby České národní banky. Je jedinou tuzemskou mincovnou oprávněnou razit mince pro centrální banku. Česká mincovna razí vlastní emise pamětních medailí, replik historických mincí, žetonů a zabývá se také distribucí zlatých investičních slitků.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce