Osudové křižovatky Jana Masaryka

Osudové křižovatky Jana Masaryka

Adresa:

Praha 4, Ledvinova 9

Termín: 8.3.2018
Vstupné:

90/60 Kč

8březen čtvrtek 18:00

Žánr: ostatní akce


Osudové křižovatky Jana Masaryka Beseda s Petrem Horou-Hořejšem Život slavného a ve všech vrstvách národa tehdy neobyčejně oblíbeného syna TGM byl plný dilemat. Od dětství až do dospělosti pronásledovaly Jana Masaryka maléry, psychické problémy a studentské prohry, které vyvrcholily mladistvou revoltou, opuštěním rodiny i milovaného otce a značně konfliktním pobytem ve Spojených státech.

Temperamentní mladík mnoha talentů dozrál až kolem třicítky, kdy se uplatnil v diplomatických službách ve prospěch mladé „otcovy republiky“. Přes plné čtvrtstoletí pak věrně a statečně sloužil své vlasti jako vyslanec v Londýně, exilový ministr zahraničí, od sklonku války jako šéf československé diplomacie v několika vládách až po osudový poúnorový kabinet Gottwaldův. Jestli byl až do roku 1948 pro Jana Masaryka největším traumatem Mnichov, pak únorový komunistický puč ho vystavil do neřešitelné pozice politicky i lidsky. Neunesl tíhu vlastní odpovědnosti?

Anebo překážel – to pravděpodobněji - komunistům v přechodu k totalitě? Tragický konec Jana Masaryka v březnu 1948 – od jeho smrti právě uplyne 70 let – je dodnes obestřen mnoha dohady. Ale živá památka „Honzy“ nesmí vymizet, protože je varováním… Nenechte si ujít osobitý výklad autora Toulek českou minulostí, zároveň však nezapomeňte včas zakoupit vstupenky, téma i přednášející nepochybně přilákají velký počet zájemců.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Osudové křižovatky...

Top Hotel PrahaPraha (794 metrů)

Residence TrafickPraha (3.5 km)

Sportovní centrum OlšankaPraha (6.1 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (6.2 km)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (6.9 km)