Bílá nemoc

Bílá nemoc

Adresa:

Praha 1, Malostranské náměstí 21

Termín: 22.2.2018
Vstupné:

150

22únor čtvrtek 20:30

Žánr: koncertyrockpopfolk


"Správnej doktor musí bejt pořádnej rocker" odpověděli kdysi hlavní protagonisté Bílé nemoci spíkrovi v rádiu na otázku, jak se svazuje jejich původní povolání lékařů s rockovou muzikou, která je - vyjma jejich záslužné profese - jediným "koněm", přesněji možná posedlostí.

Odtud i název kapely. Zpěvák Zdeněk Hříbal (ne náhodou "osobní lékař" Ivana Hlase a české bigbítové obce) i kapelník Tomáš Poláček tehdy v rádiu propagovali první album skupiny nazvané Hodiny v nás (vydal Panton). Oba se slavnou folkovou minulostí (Bonsai) - podobně jako ve světě Bob Dylan nebo u nás doma třeba Marsyas - logicky dospěli k rockové sestavě a k žánru, který od šedesátých let ve světě stále kvete - rockové písničce.

Bílá nemoc druhým albem Lahvový a stesk (vydalo PP Production) prokazatelně popošla dál do rockových polí a vyzývavě se tam rozkročila. V místech, která v posledních letech kolíkovali právě Bob Dylan, Dire Straits, Leonard Cohen či Suzane Vega a u nás - vedle zmíněných Marsyas a Ivana Hlase - třeba Vladimír Mišík a Michal Prokop

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Bílá nemoc

The Golden Wheel HotelPraha (270 metrů)

Restaurant a hotel NebozízekPraha (791 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (1 008 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Pražský hrad Pražský hrad Praha 1 (280 m)
Katedrála sv. Víta Katedrála sv. Víta Praha 1 (301 m)
Café Savoy Café Savoy Praha 5 (917 m)