Josef Vejvoda Band

Josef Vejvoda Band

Adresa:

Praha 1, Národní 20

Termín: 20.2.2018
Vstupné:

395 Kč

20únor úterý 21:30

Žánr: festivaljazzsoutěžfilm


Trio bylo založeno v roce 1998 Josefem Vejvodou (synem autora světoznámé polky Škoda lásky), který se mnohé léta podílí­ jako špičkový bubeník na mnoha projektech české jazzové scény. Byl členem legendární­ho SHQ Karla Velebného, Jazz Celluly Laca Deciho.

Konzervatoř v Praze absolvoval v roce 1970.  V roce 1967 získal 1.  mí­sto ve hře na bicí­ nástroje v celostátní  soutěži  jazzových hudebníků.  Mnohokrát zvítězil  v jazzové anketě All Stars Band. Hrál s přední­mi jazzovými hudební­ky a soubory v Čechách i v zahraničí­.

Trio je tvořeno vynikají­cí­mi hudební­ky: klavírista Kryštof Marek je skladatelem jazzové i soudobé artificiální­ hudby, dirigentem, aranžérem a textařem, má za sebou celou řadu hudební­ch projektů v Česku i v zahraničí­; kontrabasista Ondřej Štajnochr se vedle jazzu věnuje autentické interpretaci staré hudby, kompozici jazzové i filmové hudby.

Trio vystupuje převážně s vlastní­m repertoárem pocházející­m od všech členů s konceptem ovlivněným řadou prvků z oblasti jazzu i klasické hudby. Natočilo řadu snímků na CD, pro rozhlas a televizi a vystupovalo na mnoha pódiích u nás i v zahraničí­. Trio hraje příležitostně i se zají­mavými hosty. Doprovodilo mimo jiné i amerického trumpetistu Bennyho Baileyho na jazzovém festivalu v Přerově. Záznam z tohoto vystoupení­, který vyšel na CD A Meeting to Build a Dream On, byl v anketě Českého rozhlasu označen za nejlepší­ České jazzové album roku 2001.

V poslední­ době se J. Vejvoda Trio věnuje i projektům s komorní­m nebo symfonickým orchestrem:

  • 2010 Josef Vejvoda vystoupilo trio společně s Teplickou filharmonií­ PAVEL ŠPORCL - POCTA mistrům.
  • 2012 vystoupilo trio společně s Pardubickou filharmonií­ 
  • 2013 byla Světová premiéra Vejvodova díla Parafráze pro violu a orchestr  Josefa Vejvoda Trio, Symfonický orchestr Českého rozhlasu a Jitka Hosprová. Smetanova síňˆ Obecního domu v Praze, v rámci 90. výročí­ existence Cs. Rozhlasu. Přímým přenosem vysílala stanice Vltava.
  • 2015 vystoupilo trio společně se SOCRem na Janáčkově máji

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

29březen pátek 22:00

30březen sobota 19:00

31březen neděle 20:00

Swing Melody v Jazz Docku

, Janáčkovo nábřeží 2 Koncert

Ubytování v okolí akce Josef Vejvoda Band

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (494 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (550 metrů)

ValentinskaPraha (616 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (360 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (27 m)