Artsemestr zima 2018

Artsemestr zima 2018

Termín: 25.1.2018 30.1.2018
Vstupné:

zdarma

25led - 30led celý den

Žánr: výstavyarchitekturadesign


Akademický rok 2017/2018 dospěl do své poloviny a studenti UMPRUM opět veřejnosti představí, na jakých projektech pracovali posledního půl roku. Výsledky klauzurních a semestrálních prací zaplní celou budovu Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze na pravidelné výstavě Artsemestr.

Klauzurní a semestrální projekty nejsou pro studenty jen školním cvičením. Často reagují na nějaké aktuální společenské téma, snaží se vyřešit zadaný problém a v mnoha případech se jedná o již konkrétní zadání vznikající ve spolupráci s různými firmami. Mnoho prací inspirovalo letošní 100té výročí vzniku Československa, řada byla vytvořena pro již konkrétní společnost (např. Škoda auto a VW, Baťa, Preciosa, Nimco, Tescoma…). V mnohých případech byla zadání šita na míru plánovaným výstavním projektům.

„Nestačí práci dobře vytvořit, ale je nutné ji i dobře odprezentovat . V letošním roce nás čeká několik významných přehlídek v zahraničí. Jmenovat můžeme Ateliér designu oděvu a obuvi, který svou semestrální a klauzurní práci prezentuje v Tokiu na prestižním BGFU Fashion Weeku.  Ateliér Architektury III se na jaře představí na Salone Internazionale del Mobile v Miláně, Ateliér skla v září na London Design Week a Ateliér K.O.V.  na výstavě v Holandsku. Ukázky prací a přípravné koncepce výstav, kterými se naše škola bude prezentovat, budou k vidění právě na Artsemestru“, říká prorektor pro vnější vztahy a mezinárodní spolupráci prof. Jiří Pelcl.

Celoškolní přehlídka Artsemestr bude k vidění až do 30. ledna 2018. Po jejím konci bude následovat výběrová výstava z klauzurních a semestrálních prací „architektura na UMPRUM“. Výstava se koná ve Winternitzově vile architekta Adolfa Loose, se kterou škola nově uzavřela memorandum o spolupráci.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

14čer - 31procelý den

Andy Warhol

, Staroměstské náměstí 15 Výstava

14kvě - 15kvěcelý den

1dub - 31procelý den

Alfons Mucha

, Staroměstské náměstí 15 Výstava

Ubytování v okolí akce Artsemestr zima 2018

ValentinskaPraha (251 metrů)

The Emblem HotelPraha (304 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (313 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Staroměstské náměstí Staroměstské náměstí Praha 1 (456 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (476 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (874 m)