Pavel Tigrid: Volá Londýn

Pavel Tigrid: Volá Londýn

Adresa:

Praha 1, Ostrovní 13

Termín: 14.2.2018
Vstupné:

volné

14únor středa 19:00

Žánr: ostatní akce


„Od mládí byl pro mě Pavel Tigrid především důležitým a věrohodným zrcadlem moderních dějin. Byl nejen svědkem pohnutých dějin, ale i jejich spolutvůrcem. Tigrid byl jednou z našich jistot. Existuje jako idea, postoj, inspirace, měřítko.“ (Václav Havel)

Pavel Tigrid (1917–2003) se ke své minulosti vracel s vrozenou střídmostí. Těsně po válce napsal dnes už pozapomenutý reportážní text Volá Londýn. V něm zachytil prožitek válečného Londýna, BBC i československého exilu. Text je doplněn ukázkami Tigridových dosud nepublikovaných relací pro válečné vysílání BBC a studií věnovanou kontextu Tigridova života ve válečném exilu i osudům Tigridových přátel a souputníků.

Knihu Volá Londýn. Ze zákulisí československého vysílání z Londýna vydává ke stému výročí narození Pavla Tigrida Ústav pro studium totalitních režimů.

Titul uvedou a o Tigridově práci i životě budou hovořit editor Prokop Tomek (Vojenský historický ústav Praha), Petr Orság (vedoucí Katedry mediálních a kulturálních studií a žurnalistiky Univerzity Palackého v Olomouci) a další hosté.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Pavel Tigrid: Volá...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (348 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (675 metrů)

ValentinskaPraha (744 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (288 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (174 m)