Jak vzniká výstava

Jak vzniká výstava

Adresa:

Praha 5, Kinského zahrada 98

Termín: 21.1.2018 25.3.2018

21led - 25bře celý den

Žánr: výstavy


Malá výstava v Letohrádku Kinských bude vyprávět o dějinách zdejších expozic ve 20. století i o práci, která se za nimi skrývá.

Když návštěvník přichází do muzea, je to nejčastěji kvůli výstavám a expozicím. Není to samozřejmě důvod jediný, protože většina muzeí nabízí i další možnosti a aktivity, je ale také pravda, že bez výstavní činnosti by muzeum zkrátka nebylo muzeem.

Zájem veřejnosti o sbírkové předměty a okolnosti jejich užívání se ale často spojuje i se zájmem o muzeum jako takové. Lidé se například často ptají, jak velké jsou sbírky Národopisného muzea, jak bylo náročné restaurovat některou z vystavených věcí nebo jak se podařilo rekonstruovat Letohrádek Kinských a zřídit zde stálou expozici. Etnografické oddělení Národního muzea proto seznámí návštěvníky s těmito tématy formou malé výstavy, která představí provoz a historii muzea i tvorbu expozic z pohledu muzejníků a pokusí se většinu těchto otázek zodpovědět. Výstava přitom naváže na nedávnou výstavu Národopisné ohlédnutí – Česká chalupa dnes, která byla věnována samotným počátkům Národopisného muzea, a ukáže, jak jeho příběh pokračoval až do současnosti.

Součástí výstavy bude také prezentace díla česko-švédského výstavního architekta a scénografa Jana Poláška, který na přípravě výstavy spolupracoval a který je i autorem architektonického řešení stálé expozice v Letohrádku Kinských. 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 5 Akce v MČ Praha 5

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Jak vzniká výstava

Restaurant a hotel NebozízekPraha (588 metrů)

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (917 metrů)

The Golden Wheel HotelPraha (1 226 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (728 m)
Karlův most Karlův most Praha 1 (1 008 m)
Café Savoy Café Savoy Praha 5 (355 m)