Vánoční koncert hvězd

Vánoční koncert hvězd

Adresa:

Praha 2, Karlovo náměstí 1/23

Termín: 22.12.2017

22prosinec pátek 19:00

Žánr: koncertysoutěž


Na vánoční strunu určitě skvěle naladí v krásném goticko-renesančním sále Novoměstské radnice čtyři operní pěvci. Půvabná Simona Šaturová září na evropských operních scénách jako jedna z nejlepších mozartovských sopranistek; zahraniční kritika ji dokonce označila za „mozartovský zázrak“.

Galerii svých mozartovských hrdinek – Konstanze (Únos ze serailu), Donna Anna (Don Giovanni), Ilia a Elettra (Idomeneo), Despina (Cosi fan tutte), Sandrina (La finta giardiniera), Zuzanka (Figarova svatba) a Pamina (Kouzelná flétna) – rozšíří v této sezoně o další postavu: jako Lucio Cinna vystoupí v nové inscenaci opery Lucio Silla v bruselském La Monnaie.

Tenorista Petr Nekoranec, jeden z nejvýraznějších talentů současného operního světa, má na svém kontě řadu cen v prestižních mezinárodních soutěžích včetně absolutního vítězství v Mezinárodní soutěži Francesca Vinase v Barceloně (leden 2017). V letech 2014–2016 byl členem Bavorské státní opery v Mnichově a jejího operního studia, od září 2016 je frekventantem Lindemannova programu v newyorské Metropolitní opeře, a to jako první Čech, který byl do tohoto významného dvouletého projektu přijat. V Novoměstské radnice už několikrát okouzloval publikum nejen svým skvělým zpěvem, ale i hrou na kytaru či vtipným a milým moderováním…

Na koncertě v září 2017 byl jeho hostem další mladý talentovaný pěvec, basbarytonista Lukáš Bařák, který nenechal nikoho z přítomných na pochybách, že stojí na prahu cesty úspěšné kariéry. Lukáš v současné době pokračuje ve studiu na vídeňské hudební univerzitě, kde v tamějším operním studiu získává další jevištní zkušenosti mj. jako Mozartův Publius (La clemenza di Tito). Zbrusu novou tváří na koncertech agentury Nachtigall Artists je sopranistka Tereza Štěpánková.

Stejně jako Petr Nekoranec je i ona žákyní prof. Jarmily Chaloupkové na Konzervatoři Pardubice a aktivně spolupracuje s renomovaným italským pedagogem Antoniem Carangelem. V roce 2016 získala 1. cenu na Mezinárodní soutěži Antonína Dvořáka v Karlových Varech v kategorii Operní naděje a v představeních pardubické konzervatoře vystoupila jako Královna noci (Kouzelná flétna).

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 2 Akce v MČ Praha 2

Podobné akce

29březen pátek 18:30

29březen pátek 19:00

29březen pátek 19:30