A nelze s tím nic dělat - Výstava děl Eugena Lemaye a Yigala Ozeri

Adresa:

Praha 1, Smetanovo nábřeží 4

Termín: 16.11.2017 28.2.2018
Vstupné:

zdarma

16lis - 28úno celý den

Žánr: výstavyzdarma


Výstava světoznámých umělců Eugena Lemaye a Yigala Ozeriho láká na unikátní minimalistické instalace a fotorealistické olejové malby Galerie Čermák Eisenkraft otevřela v pražském domě SmetanaQ na Smetanově nábřeží další výstavu. Ta má ambice pomoci Praze stát se jedním z center současného světového umění.

Expozice s mnohoznačným názvem „A nelze s tím nic dělat“ (And it can’t be helped) vypráví dva jedinečné příběhy světoznámých umělců Eugena Lemaye a Yigala Ozeriho. Výstava potrvá až do konce února a vstup je na ni zdarma. Osudy Eugena Lemaye a Yigala Ozeriho úzce spojují osobní životní zkušenosti s celospolečenským univerzálním zlem – válkou. Oba se v díle „A nelze s tím nic dělat“ zabývají společenskou a psychologickou povahou války.

Rozdíl mezi umělci spočívá ve způsobu jejího vnímání. Zatímco Lemay nabízí pohled na válku z perspektivy vojáka, Ozeri ze své pozice působí jako přihlížející vyprávění jiného vojáka. Oba pohledy jsou však v hledání odpovědi na otázku ne-opodstatněnosti války stejně oprávněné. Ať již jde o minimalistické mnohoznačné instalace Lemaye či vskutku neuvěřitelně fotorealistické olejové malby Ozeriho, výstava „A nelze s tím nic dělat“ připomíná naši neustálou humanitární zodpovědnost.

„Doufám, že se mi podaří lidi přimět, aby se zamysleli nad válkou – nad její absurdností a zbytečností. Nemusí být proléváno tolik krve, aby se o těchto otázkách začalo hovořit. Chci se lidí otázat: Proč lidská společnost tyto věci dělá?,“ vyjádřil se k výstavě Eugene Lemay.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

14čer - 31procelý den

Andy Warhol

, Staroměstské náměstí 15 Výstava

14kvě - 15kvěcelý den

1dub - 31procelý den

Alfons Mucha

, Staroměstské náměstí 15 Výstava

Ubytování v okolí akce A nelze s tím nic...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (574 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (578 metrů)

ValentinskaPraha (647 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (59 m)
Karlův most Karlův most Praha 1 (573 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (394 m)