Debata: Proč a jak mluvit o duševním zdraví a psychických nemocech?

Debata: Proč a jak mluvit o duševním zdraví a psychických nemocech?

Adresa:

Praha 1, Ostrovní 13

Termín: 29.1.2018
Vstupné:

volné

29leden pondělí 19:00

Žánr: ostatní akcezdravídebata


Deprese a bipolární poruchy v Česku zažije více lidí než cukrovku nebo astma, úzkostné poruchy jsou ještě dvakrát častější (téměř jeden a půl milionu osob). Podle Světové zdravotnické organizace v bohatých zemích duševní onemocnění představují 40% všech nemocí a přibližně každý čtvrtý člověk se s nějakou formou duševního onemocnění v  průběhu svého života setká. O duševním zdraví však mluvíme daleko méně než o zdraví fyzickém.

První ze série tří večerů bude věnován tomu, proč a jak skupina mladých neurovědců, psychologů, studentů a psychiatrických pacientů řeší problém nedostatečné osvěty, stigmatizace a zanedbané prevence v oblasti duševního zdraví a nemocí v České republice. Řeč bude jak o iniciativě Nevypusť duši, tak i o inspirativních zahraničních kampaních. O tom, proč je potřeba zaměřit se na jazyk a slovník, který používáme, když o duševním (ne)zdraví mluvíme a jak se s použitím osobních příběhů nejlépe šíří fakta a boří mýty o duševním zdraví a nemocech.

Bude prostor pro otázky i diskusi a na památku si můžete odnést třeba sedm zásad zdravé psychohygieny nebo Manuál pro blízké, který radí, co můžete udělat pro blízkého, který se potýká s duševními obtížemi.

Cyklus z dílny neziskové organizace Nevypusť duši, za kterou stojí tým mladých psychologů, neurovědců a studentů těchto oborů. Zároveň ji tvoří i psychiatričtí pacienti a lidé se zkušeností s duševním onemocněním v mladém věku. Nevypusť duši šíří fakta, boří mýty a informuje Česko o duševním zdraví.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Debata: Proč a jak...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (348 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (675 metrů)

ValentinskaPraha (744 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (288 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (174 m)