Lidská práva v současnosti

Lidská práva v současnosti

Adresa:

Praha 7, Dukelských hrdinů 47

Termín: 13.12.2017

13prosinec středa 18:00

Žánr: ostatní akcediskuzepoeziedebata


Slam poetry, divadlo, hudba, prezentace, diskuze Velká dvorana Veletržního paláce vstup volný Co jsou lidská práva a jak je vidí odborníci a umělci? Zveme vás na debatu a vyjádření postojů k současné celospolečenské lidskoprávní situaci. Akci pořádá Organizace na pomoc uprchlíkům v spolupráci s Národní galerií v Praze.

Debata je součástí doprovodného programu k výstavě Zákon cesty, světově proslulého současného umělce Aj Wej-wej, který v reakci na nynější humanitární katastrofu říká, že není žádná uprchlická krize, jen krize lidstva...

Při současném přístupu k uprchlíkům ztrácíme své základní hodnoty. V rámci debaty budou našimi hosty jak umělci, kteří projevují své postoje v podobě slam poetry či divadla, tak odborníci, jež se lidskoprávní tématikou zabývají v každodenní praxi.

Můžete se těšit na:

Honza Dibitanzl - slamuje od února 2015. Za své více než dvouroční působení na slam poetry scéně se dostal do republikového finále 2015 a 2017 a vyhrál několik exhibic. Jako jeden z mála dokáže plnohodnotně střídat pevné texty a improvizaci. Je to zástupce nejvyšší poezie, měří totiž 198 centimetrů a na debatě rovněž vyjádří svůj postoj k lidským právem a migraci.

Robert Netuka alias Tukan - slamuje od ledna 2017. Vítěz mnoha exhibic, finalista republikového finále 2017 a mistr ČR 2017 v Duo slamu spolu s Dr. Filipitchem. Ve svých pevných textech upřednostňuje sociálně-politickou tématiku, teď i se zaměřením na lidská práva. Chrlením slov občas nazýván "kulomet“.

JUDr. Martin Rozumek – ředitel Organizace pro pomoc uprchlíkům, z.s., nám přiblíží aktuální situaci v oblasti migrace nejen v lokálním, ale i v globálním kontextu. Zdeněk Velíšek - moderátor, redaktor, reportér a ikona zahraničního zpravodajství České televize. V roce 2015 převzal na francouzské ambasádě insignie rytíře Řádu umění a literatury.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 7 Akce v MČ Praha 7

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Lidská práva v...

Výstaviště HolešovicePraha (484 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (1 529 metrů)

The Emblem HotelPraha (1 803 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (1 546 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (1 760 m)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 656 m)