#LutherLenin

#LutherLenin

Adresa:

Praha 7, Dukelských hrdinů 47

Termín: 2.11.2017

2listopad čtvrtek 12:00

Žánr: ostatní akcepřednáškyfilozofie


Žijeme stále ještě v éře revolucí? Byli jsme vůbec někdy autonomní? Je Já myslitelné mimo média? 500 let revoluce a reformace, médií a subjektu. 3 scény, 3 rozhlasové stanice, 36 hodin programu Teoretický festival ♯LutherLenin poběží v leitmotivu rádia.

Tři prostory pražského divadla Studio Hrdinů se k tomuto účelu promění v rádiové stanice, které budou zastávat různé modely vysílání: Státní vysílání komentuje situace tak, jako ve fungujícím autoritářském státu, kde stát drží monopol na mass media.

Privátní vysílání se zasazuje za objasňování a zábavu, a to v rámci soukromých zájmů a iniciativ. Komunitní vysílání zastává pozici rádia v nestabilní době… Rozhovory a přednášky s mezinárodními hosty z oblasti filozofie, umění i ekonomie budou přenášeny také live přes internet! Co spojuje Luthera, Lenina a „hashtag"?

Co mají společného spouštěcí události reformace, události Říjnové revoluce a naše dnešní doba, vyznačující se převratnými změnami v oblasti digitálních komunikačních médií? Vedle diskuzí se můžeme těšit také na „noční proud“ revoluční hudby. Všechny programy se budou živě streamovat na internet pod názvem “Rádio ♯LutherLenin” a zájemci budou mít možnost poslouchat program nejen na živo přímo v divadle, ale i přes svoje chytré telefony

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 7 Akce v MČ Praha 7

Podobné akce

Ubytování v okolí akce #LutherLenin

Výstaviště HolešovicePraha (484 metrů)

Tyn Yard ResidencePraha (1 529 metrů)

The Emblem HotelPraha (1 803 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Prašná brána Prašná brána Praha 1 (1 546 m)
Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (1 760 m)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 656 m)