Literáti z naší čtvrti: Vzpomínkový večer na Petra Šabacha

Literáti z naší čtvrti: Vzpomínkový večer na Petra Šabacha

Adresa:

Praha 6, Pelléova 91/10

Termín: 12.12.2017
Vstupné:

zdarma

12prosinec úterý 18:00

Žánr: ostatní akceknihy


Na známého spisovatele, esejistu a patriota Prahy 6 zavzpomíná Petr Jarchovský, Julia Różewicz, Martin W. Kiml, Ivana Myšková a další autorovi přátelé a spolupracovníci. Moderuje: Petr Vizina 

Petr Šabach: Autor, jehož jméno vstoupilo do širšího povědomí poté, co scenárista Petr Jarchovský a režisér Jan Hřebejk zfilmovali některé z jeho povídek a příběhů. Vznikl tak muzikál Šakalí léta (1993, podle knihy Jak potopit Austrálii), komedie Pelíšky (1998, z knih Opilé banány Voda se šťávou), Pupendo (2003) a U mě dobrý (2008)Román Občanský průkaz (2010) se stal předlohou stejnojmenné tragikomedie režiséra Ondřeje Trojana.

Jeho nejznámější dílo, Hovno hoří, vyšlo jen v češtině dvacetkrát a právě kvůli této knize také polská bohemistka Julia Różewicz založila nakladatelství Aféra, v němž vydává překlady českých autorů. Poslední Šabachovou knihou je téměř detektivní román Rothschildova flaška.

Petr Šabach žil celý život v Dejvicích, kde byl od roku 2015 na radnici i členem zastupitelstva. V rámci festivalu Literáti z naší čtvrti vystupoval spolu s Petrem Jarchovským, Ivanem Hlasem a Jiřím Stránským v komponovaném večeru v Písecké bráně. Zemřel 16. září 2017 v 66 letech.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 6 Akce v MČ Praha 6

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Literáti z naší...

Vila LannaPraha (373 metrů)

The Golden Wheel HotelPraha (1 308 metrů)

ValentinskaPraha (1 460 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Katedrála sv. Víta Katedrála sv. Víta Praha 1 (1 069 m)
Pražský hrad Pražský hrad Praha 1 (1 130 m)
Café Savoy Café Savoy Praha 5 (2 km)