Host Pod Parapletem - SM. Angelika Pintířová

Host Pod Parapletem - SM. Angelika Pintířová

Adresa:

Praha 10, Ovčárská 471

Termín: 11.12.2017
Vstupné:

zdarma

11prosinec pondělí 18:00

Žánr: ostatní akce


V pondělí 11. 12. 2017 v Parapleti přivítáme dalšího významného Hosta pod Parapletem. Jsme nadšení, že naše pozvání přijala SM. Angelika Pintířová, SCB, která pro svůj neobyčejný rozsah činností zcela vybočuje z tradičního obrazu jeptišek zavřených za zdmi kláštera.

Původní profesí zdravotní sestra, která se ošetřovatelství věnovala sedm let, vystudovala pedagogiku a ošetřovatelství na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy a dramatickou výchovu na DAMU. Vyučovala na střední zdravotní škole, na dívčí škole v Karlíně a stále vyučuje na Vyšší odborné škole pedagogické ve Sv. Janu pod Skalou.

Devět let pečovala o komunitu sester, pobývala v klášterech v Německu u Benediktinek a u sester Boromejek v Rumunsku, Francii a Rusku. Dlouhodobě se věnuje mládeži s drogovým ohrožením, pracovala na Detoxu a jako vychovatelka stále působí ve výchovném ústavu pro dospívající chlapce. Je ředitelkou Papežských misijních děl pražské arcidiecéze, moderátorkou pořadu "Jak to vidí" na Českém rozhlase Dvojka, vynikající kuchařkou, příležitostnou fotbalistkou a ladnou řidičkou koloběžek.

Boromejka, která pečovala o prezidenta Václava Havla v jeho posledních dnech, žena, která s pokorou přijímá všechny výzvy, které, jak sama říká, na ni padají z Nebe. Sestra v akci, sestra Angelika, bude dalším Hostem pod Parapletem. Máme jen jedinou obavu. Že nám dvě hodiny večerního programu nebudou stačit. Přijďte. Bude to doslova Boží.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 10 Akce v MČ Praha 10

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Host Pod Parapletem -...

Wellness Hotel STEPPraha (2.8 km)

Sportovní centrum OlšankaPraha (3.5 km)

Residence TrafickPraha (3.5 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (4 km)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (5.7 km)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (4 km)