Debata prezidentských kandidátů k lidským právům

Debata prezidentských kandidátů k lidským právům

Adresa:

Praha 1, Ostrovní 13

Termín: 22.11.2017
Vstupné:

volné

22listopad středa 18:00

Žánr: ostatní akcedebata


Liberální řád, postavený na ochraně lidských práv všech, včetně menšin, vznikl z popela druhé světové války. Světu přinesl bezprecedentní období světového míru, svobody a prosperity. Česká republika se na něm účastní a aktivně se podílí na jeho budování – zejména po roce 1989. Zdá se ale, že se svět i naše země dostaly na hodnotovou křižovatku, kdy se ochrana lidských práv začala vytrácet z definice demokratického státu.

Turbulentní vývoj světa přiměl politické reprezentanty k tiché a pomalé redefinici pilířů našeho uspořádání. Jako bychom zapomněli na naši čtyřicetiletou minulost v područí komunistické strany. Prezident republiky je mnohými Čechy a Češkami vnímán jako osobnost s morálním imperativem, která hraje klíčovou roli ve veřejné debatě o lidskoprávních tématech.

Pro Václava Havla byla ochrana lidských práv jednou ze základních priorit jeho prezidentství, pro Václava Klause byl naopak „humanrightismus“ terčem výsměchu. Je proto důležité znát životní i politické postoje osob, které budou o naši nejvyšší ústavní pozici v následujících prezidentských volbách usilovat. Cílem debaty bude zjistit názory prezidentských kandidátů na ochranu lidských práv a na situaci menšin u nás. K účasti pozveme kandidáty, kteří splní podmínky nutné k tomu, aby se o funkci ucházeli (získali dostatečný počet podpisů nebo podporu senátorů a poslanců).

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Debata prezidentských...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (348 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (675 metrů)

ValentinskaPraha (744 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (288 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (174 m)