Frame Prague Comics Art festival

Frame Prague Comics Art festival

Adresa:

Praha 1, Ovocný trh 540/1

Termín: 3.11.2017 4.11.2017
Vstupné:

Zdarma

3lis - 4lis celý den

Žánr: festivalpro děti křest soutěžzdarma


No Ordinary Heroes a Centrála přivezou první listopadový víkend do prostorů pražského Karolina výběr evropského komiksu – Frame Prague Comics Art Festival. Laické i odborné veřejnosti se zde představí bohatá produkce ze světa alternativního komiksu, zinů a ilustrací. Vzniká nový, tak trochu jiný komiksový festival. Přes 40 vystavovatelů nabídne průřez současným evropským komiksem a autorské tvorby.

Cílem festivalu je propojení lokálních a mezinárodních autorů s domácím publikem. Vstup na celý festival a většinu doprovodného programu je pro návštěvníky zdarma. Součástí festivalu je i pestrý doprovodný program. Workshopy pro děti i dospělé. Můžete se těšit na dílnu s nakladatelstvím Bylo Nebylo, s autorkou knihy Obrazy světa Terezou Říčanovou, polským autorem Tomaszem Samojlikem nebo masterclass s Kamilem Macejkem.

Nedílnou součástí festivalu je i řada přednášek a panelových diskuzí s domácími i zahraničními hosty. Představí se festival z Budapešti Ukmukfukk Zine Feszt, spolek Ašta Šmé s projektem Nejisté domovy, zakladatelé soutěže pro začínající ilustrátory Start Award z Holandska a Martha Kuhlman z USA.

Vrcholem pátečního festivalového dne bude vyhlášení vítěze mezinárodní soutěže o nejlepší krátký komiks do 10 stran na téma Wake Up a křest antologie z vybraných komiksů. Festivaloví hosté z Polska, autoři Marianna Sztyma (Prázdnota), Tomasz Samojlik (Včelař Ignat a poklad pralesa) a Zavka (Hladový Jeníček a nenasytná Mařenka) na místě pokřtí tři nové komiksy v češtině.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

O akci jsme již napsali...

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Frame Prague Comics Art...

Tyn Yard ResidencePraha (246 metrů)

The Emblem HotelPraha (384 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (487 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (203 m)
Staroměstské náměstí Staroměstské náměstí Praha 1 (232 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (560 m)