Festival Brikcius: Makanna - filmová projekce

Festival Brikcius: Makanna - filmová projekce

Termín: 2.11.2017
Vstupné:

Vstup volný

2listopad čtvrtek 19:00

Žánr: festivaldokument


Jste zváni na projekci filmového hudebního dokumentu MAKANNA, která se koná ve čtvrtek 2. listopadu 2017, od 19:00 hodin, ve Štefánikově hvězdárně Petřín, v rámci 117. výročí narození spisovatele Jiřího Weila (1900 - 1959) a 19. ročníku festivalu Den poezie. Ve spolupráci se Štefánikovou hvězdárnou. Vstup volný.

Film, který se po projekci v Pekingu (the 9the European Union Film Festival in China) a Lisabonu (MUVI - International Music Film Festival in Portugal), vrací zpět do Prahy, se záznamem z koncertu MAKANNA (ve spolupráci s Židovským muzeem v Praze a pod záštitou Sira Toma Stopparda a Václava Havla), vznikl na motivy stejnojmenného románu židovského spisovatele Jiřího Weila, o vzestupu a pádu lžiproroka s tváří zahalenou v roušce zelené, jehož oči žhnou jak rozžhavené uhlíky.

Hrají Jan Talich, Jan Židlický, František Brikcius, Iren Kosíková a Talichův komorní orchestr. U příležitosti 90. výročí narození ruského violoncellisty Mstislava Rostropoviče bude během večera krátce představen připravovaný filmový hudební dokument eSACHERe (2018). Hrají František Brikcius, Elena Rostropovičová a další. 

Festival Brikcius - 6. ročník cyklu koncertů komorní hudby v Praze (L'Arte dell'Arco - Buxtehude - Brahms120 - Tansman110) se každoročně koná pod záštitou starosty Městské části Praha 1 Oldřicha Lomeckého a v rámci mezinárodních Daniel Pearl World Music Days.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Kulturní centra - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

13červen čtvrtek 19:00

Veselé Velikonoce

, Václavské náměstí 43 Film

Ubytování v okolí akce Festival Brikcius:...

Restaurant a hotel NebozízekPraha (101 metrů)

The Golden Wheel HotelPraha (818 metrů)

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (1 454 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Pražský hrad Pražský hrad Praha 1 (998 m)
Karlův most Karlův most Praha 1 (1 037 m)
Café Savoy Café Savoy Praha 5 (668 m)