příští vlna/next wave 2017

příští vlna/next wave 2017

Adresa:

Praha 5, Ke Sklárně 15

Termín: 19.9.2017

Žánr: festival slovo


Letošní 24. ročník festivalu …příští vlna/next wave…, který se bude konat ve dnech 19. září – 1. října v Praze, má jednoduché, avšak všeříkající motto. Je jím SLOVO (a to se italsky řekne právě „motto“). 

Dramaturgyně Lenka Dombrovská o letošním výběru prozradila: Hodně inscenací, které v rámci festivalu uvedeme, je dramatizací nebo koláží významných literárních děl. Samozřejmě zde základ – tedy slovo – doprovází vizuální a zvuková složka, ale podstatné je to, co je vysloveno.

Na programu najdete divadelní poezii: například scénickou báseň s živou malbou Kniha jedů, která vychází z veršů Antonia Gamonedy a textů Václava Havla, souboru Masakr Elsinor nebo poctu poezii I. M. Jirouse s názvem Člověku nad tím rozum i čurák zůstává stát – tuto premiéru připravují Lenka Havlíková, Jiří Pokorný, Jana Hauskrechtová a Vojtěch Hrabák. Režisérka Apolena Vanišová uvede v MeetFactory premiéru inscenace, která vzniká na základě experimentální prózy Fernanda Arrabala Pohřeb sardinky. Autorský projekt Šumava láska Chemického divadla a režiséra Vojtěcha Bárty se inspiruje texty, dřevoryty a životními osudy Josefa Váchala.

Z brněnského HaDivadla přivezeme divadelní esej Náměsíčníci (imitace a tušení), který podle rozsáhlého románu Hermanna Brocha režíroval tamní umělecký šéf Ivan Buraj. René Levínský dramatizuje ikonickou sci-fi Solaris Stanislava Lema a premiéru bude mít stejnojmenná inscenace v režii Ewy Zembok ve velkolepém prostoru DUP39. A v neposlední řadě na stejném místě uvedou Jiří Honzírek a Divadlo Feste site-specific manifest s výraznou hudební složkou Moc bezmocných, vznikající na základě eseje Václava Havla.

Součástí festivalu bude také několik debat s tvůrci, kde se pokusíme verbalizovat proces tvorby i směřování alternativního či progresivního divadla. 
 

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Praha 5 Akce v MČ Praha 5

Podobné akce

Ubytování v okolí akce příští vlna/next...

VIPliving HouseboatPraha (1 036 metrů)

Union Hotel PraguePraha (1 777 metrů)

Villa Seven HillsPraha (2.1 km)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (3.2 km)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (1 776 m)