Krkonošské pohádky 2: Anče a Kuba mají Kubíčka

Krkonošské pohádky 2: Anče a Kuba mají Kubíčka

Adresa:

Praha 1, Jungmannova 31

Termín: 14.10.2017
Vstupné:

169 Kč

14říjen sobota 11:00

Žánr: divadlopro dětipohádka


Každý příběh má své pokračování... V potoce už uběhlo něco vody, Ančeti s Kubou se narodil kluk jak buk a dostal jméno Kubíček. Jinak ale vše zůstalo při starém a Trautenberk pořád na všechny křičí své himllaudóny, donrverty a krumcajs elementy a vymýšlí darebnosti... Jenže Anče, Kuba, hajný a teď už i Kubíček si s ním vědí rady. A když ne, je nablízku Krakonoš.

Legendární Krkonošské pohádky zná zřejmě každý. Však také po právu v roce 2013 vyhráli anketu o nejoblíbenější večerníček. Mají celkem 20 epizod. Málokdo však tuší, že se v roce 1989 připravovalo natáčení dalších 7 dílů. K němu již bohužel nedošlo, ale jejich autorka Božena Šimková nám na základě původních scénářů připravila představení Krkonošské pohádky 2: Anče a Kuba mají Kubíčka.

I když divadelních představení inspirovaných Krkonošskými pohádkami bylo (a je) celá řada, k jejich oficiální divadelní adaptaci došlo teprve nedávno. Scénáristka Božena Šimková se sama podílela na vzniku divadelní verze. Na premiéře byla hotovým tvarem doslova nadšená.

Představení se hraje již několik let před permanentně vyprodaným hledištěm. A v roce 2017 jsme uvedli premiéru přímého pokračování původního příběhu, jehož příprava začala v roce 1989, ale nebylo realizováno. Stejně jako u prvních Krkonošských pohádek je i v tomto představení použita původní „večerníčkovská“ hudba profesora Vadima Petrova.

Hrají: Libor Jeník alt. Petr Pěknic, Vojtěch Matějíčka alt. Michal Pazderka, Barbora Mottlová, Kryštof Nohýnek, Radim Jíra, Štěpánka Prýmková
Autoři: Božena Šimková, Vadim Petrov
Režie: Vít Prýmek

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Krkonošské pohádky 2:...

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (628 metrů)

The Emblem HotelPraha (632 metrů)

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (636 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Staroměstské náměstí Staroměstské náměstí Praha 1 (508 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (245 m)