Hudba zemí Koruny české – Petrus Vilhelmi de Grudencz a jeho současníci

Hudba zemí Koruny české – Petrus Vilhelmi de Grudencz a jeho současníci

Adresa:

Praha 1, Hellichova 18

Termín: 6.10.2017 8.10.2017
Vstupné:

150/100/dobrovolné

6říj - 8říj celý den

Žánr: popfestival


Již druhý ročník třídenního festivalu Hudba zemí Koruny české období gotiky a renesance, který bude tentokrát věnován tvorbě skladatele a básníka jménem Petrus Vilhelmi de Grudencz, jednoho z prvních magistrů tehdy nově založené university v Krakově, a jeho současníků.

Festival hudby zemí Koruny české období renesance a gotiky byl založen v roce 2016 u příležitosti 700. výročí narození českého krále a římského císaře Karla IV. Koruna česká je název historického státního útvaru, který tvořily české země, tj. České království, Moravské markrabství, Opavské knížectví a jednotlivá slezská knížectví, a který právně ustanovil Karel IV. svými bulami ze dne 7. dubna 1348.

Festival bude zahrnovat odpolední a večerní komentované koncerty duchovní hudby pozdní gotiky z období působení Petra Vilhelmi de Grudencz ve střední Evropě - je příznačné, že většina jeho skladeb je zapsána právě v českých pramenech (Codex Specialnik a Codex Franus!). Poprvé tak v Praze zazní koncertní provedení všech jeho dosud známých skladeb v kontextu se skladbami jeho slavných současníků (jako jsou Guillaume Dufay, Gilles Binchois, Robert Morton, John Bedingham, John Dunstable, Balthasar Resinarius, Johann Walter, Leonhard Lechner, Heinrich Isaac).

V rámci festivalu proběhnou odborné přednášky renomovaných odborníků na hudbu období středověku a renesance (Mgr. Lukáš Matoušek, Mgr. Lukáš Vytlačil, Doc. Dr. Vlastislav Matoušek etc.).

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

7čer - 8čercelý den

Festival Habrovka 2024

, na zahradě u kostela sv. Františka z Assisi Festival

Ubytování v okolí akce Hudba zemí Koruny...

Restaurant a hotel NebozízekPraha (458 metrů)

The Golden Wheel HotelPraha (567 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (941 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Karlův most Karlův most Praha 1 (487 m)
Pražský hrad Pražský hrad Praha 1 (691 m)
Café Savoy Café Savoy Praha 5 (476 m)