Richie Kotzen

Richie Kotzen

Adresa:

Praha 1, Národní 20

Termín: 14.9.2017
Vstupné:

690

14září čtvrtek 20:00

Žánr: rockmetalfestivaljazz


Richie Kotzen, propagovaný jako jeden z nejlepších kytaristů na světě, a hlas, který se vyrovná nejlepším zpěvákům rocku či soulu a výborným textařům, měl ve světě hudby neuvěřitelnou cestu. Všechno to začalo, když Richiemu bylo sedm let a když se doma v Readingu v Pensylvánii naučil hrát na elektrickou kytaru. V osmnácti letech se vydal směrem na západ do San Francisca a nahrál své první album u firmy Sharpnel Records.

Toho roku se Kotzen objevil na obálkách mnoha časopisů včetně Guitar World, jehož čtenáři ho zvolili za jednoho ze tří nejlepších nových kytaristů. Po nahrání tří desek pro firmu Shrapnel Records se mladý Kotzen přestěhoval do Los Angeles a stal se členem glam metalové skupiny POISON, která již měla několik platinových desek. Se skupinou nahrál CD Native Tongue a vydal se s ním na světové turné.

Jeho píseň Stand dosáhla 4. příčky v tabulce nejžádanějších skladeb na MTV a byla jednou z nejlepších dvaceti časopisu Billboard. Album brzy dosáhlo platiny. Po odchodu z POISON pokračoval s nahráváním desek pro různé společnosti včetně GEFFEN, SHRAPNEL a JVC až do roku 1999, kdy ho jazzová legenda Stanley Clarke pozvala k sestavení skupiny VERTÚ. Nahráli album stejného jména pro Sony a léto strávili v Evropě hraním na festivalu MONTREUX JAZZ FESTIVAL a na jiných festivalech.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Richie Kotzen

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (478 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (573 metrů)

ValentinskaPraha (638 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (374 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (19 m)