Divadelní bojovka

Divadelní bojovka

Adresa:

Praha 2, V pevnosti 159/5b

Termín: 9.9.2017
Vstupné:

120

9září sobota 14:00

Žánr: divadloPro děti


Po historicky laděných tématech trenažéru komunismu, období 2. světové války nebo Po stopách Karla IV. obrátilo studio Damúza pro rok 2017 svou pozornost k přírodním vědám – fyzice, chemii, biologii a dalším. Letošním tématem jsou tedy objevy a vynálezy.

Cílem tzv. divadelní bojovky je představit dětem významné vynálezy a vynálezce, objevy a objevitele, a to jak v širších kontextech, tak v konkrétních událostech. Nechceme dětem pouze předvádět pokusy nebo si hrát na IQ parky, jde nám spíš o zapamatování principů, poznání možností dalšího využití, aplikace do praxe a pochopení souvislostí.

Program staví na silném zážitku dětí a je zpracován skrze interaktivní scénografické objekty, které nahrazují tradiční pouťové atrakce. Stanoviště jsou obsluhované zkušenými herci dlouhodobě spolupracujícími se Studiem DAMÚZA v oblasti přímé komunikace s dětským návštěvníkem. Divadelní interaktivní bojovka vytváří takovou atmosféru a podmínky, aby se festivalových aktivit mohly účastnit školní kolektivy, ale také děti spolu se svými rodiči.

Bojovku tvoří 7 hravých zastavení, na kterých se účastníci nejen dozvědí, ale především sami zažijí, jak to bylo mezi Edisonem a Teslou, k čemu dopomohl svými vynálezy Marconi, že Albert Einstein působil na patentovém úřadě v Praze a vůbec to zde neměl lehké, seznámí se s principy hydrauliky, kterými je provede zkušený Mechanikos, zažijí si, jaké nervy měl asi Louise Pasteur, když testoval vakcínu proti vzteklině a v neposlední řadě zjistí, jak je to s gravitací i pověstným jablkem Isaaca Newtona.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Praha 2 Akce v MČ Praha 2

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Divadelní bojovka

Union Hotel PraguePraha (277 metrů)

VIPliving HouseboatPraha (479 metrů)

Royal Court HotelPraha (987 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Novoměstská radnice v Praze Novoměstská radnice v Praze Praha 2 (1 690 m)
Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (2.2 km)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (662 m)