Krajiny

Adresa:

Praha 1, Jungmannova 17/3

Termín: 21.6.2017 20.8.2017
Vstupné:

zdarna

21čer - 20srp celý den

Žánr: výstavyobrazy


Výstava „Krajiny“ se skládá z děl dvou umělců s dlouholetou praxí v uměleckém světě, kteří žijí v různých zemích, a přesto mají společné téma, které je spojuje - krajinu. Venezuelan Francisco Itriago a peruánský Čech Otto Placht se vyjadřují skrze techniku malby a dokážou nám tak ukázat nádhernou skutečnost.

Přestože si Francisco Itriago nepřeje hovořit o svém díle - neboť, jak říká, by jeho sdělení mohlo vést ke ztrátě smyslu pro dobrodružství - ve všech jeho krajinomalbách jsou odkrývány náhodné a šílené tahy štětcem, jež vznikají jako reakce na slova znějící v těle. Následně jsou předána divákovi jako stopy zanechané na plátně.

V obrazech Otto Plachta je příroda - džungle tím, co spojuje vzdálené světy ve vnitřní dimenzi vnímání reality. Jeho cesta je objevováním sebe sama v prostředí, se kterým souzní v životní energii… Jeho život je pohybem mezi světadíly, užívá volnosti a možností  srovnání, stává se vyslancem v jiné realitě a exotem v rodné zemi. Jeho obrazy nejsou vyjádřením rebelského, originálního postoje v nazírání současného světa, jsou svědectvím procesu jeho vnitřní proměny. Jsou nástrojem této komunikace. Byly inspirovány životem mezi indiány v peruánské Amazonii i prožitky ve změněném stavu vědomí…

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Galerie a muzea - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

14čer - 31procelý den

Andy Warhol

, Staroměstské náměstí 15 Výstava

14kvě - 15kvěcelý den

1dub - 31procelý den

Alfons Mucha

, Staroměstské náměstí 15 Výstava

Ubytování v okolí akce Krajiny

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (396 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (878 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (890 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (646 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (348 m)