Priessnitz

Priessnitz

Adresa:

Praha 3, Kubelíkova 27

Termín: 3.5.2011 7.12.2016
Vstupné:

360 – 420

3květen středa 19:30

Žánr: koncerty


Koncertem v pražském Paláci Akropolis vyvrcholí dne 3. května v 19.30 hodin turné Alois Nebel Tour kapely Priessnitz konané u příležitosti právě dokončovaného filmu Alois Nebel. Součástí večera bude také vystoupení literární předkapely Jaroslav Rudiš & U-Bahn, samotný koncert Priessnitz pak bude doprovázen výjimečnou 360° projekcí v režii VJe Clada a light designera Filipa Bruthanse. Aby kapela Priessnitz přiblížila publiku tvrdé a nelítostné klima Jeseníků, odkud její členové pocházejí, bude sál Paláce Akropolis už od rána podchlazován a na koncertě se bude podávat čaj s rumem. Na vzniku filmu Alois Nebel, jež bude mít premiéru v říjnu tohoto roku, se autorsky podílí i zpěvák skupiny Priessnitz Jaromír Švejdík, jež je pod pseudonymem Jaromír 99 podepsán jako spoluautor scénáře a výtvarník filmu, kytarista Priessnitz Petr Kružík zase skládá pro film hudbu.

Film debutujícího režiséra Tomáše Luňáka Alois Nebel je adaptací úspěšné komiksové trilogie autorů Jaroslava Rudiše a Jaromíra 99 a vypráví neobvyklý příběh lásky jesenického výpravčího Aloise a toaletářky Květy v podání Miroslava Krobota a Marie Ludvíkové. Bude prvním českým celovečerním filmem natočeným technologií rotoskopie, která kombinuje hraný a animovaný film – záběry natočené s herci jsou překresleny ve výtvarném stylu komiksové předlohy. Diváci tak budou mít díky této technologii možnost vidět v kreslené podobě vedle Miroslava Krobota a Marie Ludvíkové v dalších rolích například Karla Rodena, Leoše Nohu, Aloise Švehlíka nebo čerstvého držitele Českého lva  Ondřeje Malého. Film vzniká v mezinárodní koprodukci společností Negativ, Česká televize, Tobogang (Slovensko) a Pallas Film (Německo) s rozpočtem přes 75 miliónů korun.

Lístky na koncert lze zakoupit v síti Ticketpro a na pokladně kavárny Paláce Akropolis za 200 korun, na místě pak za 250 korun. Hlavním partnerem Alois Nebel Tour je pivo Holba. Více na www.priessnitz.com

Pořadatel si vyhrazuje právo kdykoli změnit ceny v síti TICKETPRO, a to bez udání důvodu. U rezervací platí cena platná v momentě úhrady. Změna programu, termínu a místa konání vyhrazena.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Přidat nový termín
Hudební kluby - Praha 3 Akce v MČ Praha 3

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Priessnitz

Žižkovská televizní věžPraha (208 metrů)

Sportovní centrum OlšankaPraha (613 metrů)

Royal Court ApartmentsPraha (1 603 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Žižkovská věž Žižkovská věž Praha 3 (202 m)
Prašná brána Prašná brána Praha 1 (1 604 m)
Pentahotel Prague Pentahotel Prague Praha 8 (1 412 m)