Macbeth (G. Verdi)

Macbeth (G. Verdi)

Adresa:

Praha 1, Ovocný trh 1

Termín: 25.9.2017
Vstupné:

150 - 790

25září pondělí 19:00

Žánr: divadloopera


Macbeth je nejtemnější a nejkrvavější tragédie Williama Shakespeara (napsána v roce 1606), stala se předlohou pro libreto opery Giuseppe Verdiho, který v Macbethovi vytvořil dílo vymykající se době svého vzniku i kontextu skladatelovy tvorby.

Hlavními motivy celé inscenace jsou osud (jenž nejde změnit), zvrácená touha po moci (která se neštítí ani vraždy člověka) a odplata (která nakonec potrestá zlé činy). Téma osudu –
nezměnitelné pravdy – je prezentováno přes magické postavy čarodějnic, další účastníci děje jen volí cestu k naplnění věštby.

Verdi napsal v jednom z dopisů, že Lady Macbeth by měla být ďábelskou postavou – škaredá, neforemná a zlá, její hlasový projev by měl být ostrý, nepříjemný, tupý s výkřiky… Macbeth je skutečnou postavou z 11. století, ale jeho povaha a vláda jsou hrubě zkresleny a naprosto převráceny naruby samotným Shakespearem pod vlivem historických nepřesností.

Drama autor napsal na počest skotského krále Jakuba VI., syna slavné Marie Stuartovny, který v době napsání hry přebíral vládu nad Anglií. V současnosti se toto dílo inscenuje bez závislosti na historických reáliích.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Divadla - Praha 1 Akce v MČ Praha 1

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Macbeth (G. Verdi)

Tyn Yard ResidencePraha (256 metrů)

The Emblem HotelPraha (392 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (492 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Pražský Orloj Pražský Orloj Praha 1 (212 m)
Staroměstské náměstí Staroměstské náměstí Praha 1 (239 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (553 m)